0

Kreeka jalgpallurid võitsid Haapsalus Portugali

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kreeka jalgpallikoondis sepistas esmaspäeva õhtul Haapsalu staadionil väikse üllatuse, kui alistas kuni 19aastaste Euroopa meistrivõistlustel Portugali eakaaslased 3:2 ja pääses alagrupist edasi.

Enne viimast alagrupimängu oli Portugalil kirjas võit Eesti üle ja viik Hispaaniaga. Kreeka oli samuti Eestist jagu saanud, ent avavoorus Haapsalus Hispaaniale kaotanud. Seega viinuks Kreeka alagrupist edasi ainult võit, Portugalil piisanuks ka viigist.

Mängu 18. minutil avas väravatearve Kreeka Giannis Gianniotas. Minut hiljem Portugali mängija Andre Gomez viigistas. Kreeka läks siiski vaheajale 2:1 eduseisult tänu kapten Giorgos Katidise 42. minuti väravale.

Mängu saatuse otsustas sisuliselt aga 37. minutil näidatud punane kaart Portugali kaitsjale Daniel Martinsile ohtliku mängu eest.

Teisel poolajal oli initsiatiiv juba arvulises ülekaalus Kreeka käes, kes kindustasid oma edu, lüües seisuks 3:1 (Katidis, 69. minut). Alles kohtuniku antud lisaminutitel suutsid portugallased nurgalöögijärgses olukorras mängu kaotusseisu vähendada (Betinho).

Lõpuvile kõlades tormas kogu Kreeka võistkond palliväljakule ja tegi mitu minutit kõvemat lärmi kui üle 1100 pealtvaataja mängu jooksul kuuldavale olid suutnud tuua.

Teises sama alagrupi mängus alistas Hispaania Tallinnas Eesti 2:0 ja tuli alagrupis esimeseks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz