3

Lääne Elu paberleht 10. juulil

Avatar

Madiken

madiken@le.ee

ARVO TARMULA
ARVO TARMULA

Taebla jõgi ajab üle kallaste

Laupäevane äikesevihm paisutas Taebla jõe Nigula küla kohal tugevasti üle kallaste, suurvesi polnud veel eilsekski alanenud. Nigula küla elanike sõnul pole nii kõrgeks paisunud suurvett nähtud isegi mitte kevadiste üleujutuste ajal.

Risti terviseteenused valmistuvad kolima

Risti vallavalitsus kolib kõik terviseteenused ühe katuse alla, ajalooline apteegihoone vabastatakse omanikule ja hooldekodu saab juurde hingamisruumi.

Bõliina kui Haapsalu lõimumisprotsessi edendaja

Anastassija Villemson tutvustab oma magistritööd, mis uuris, kuidas Bõliina–sugune ühing eestlasi ja venelasi ühendab ning kuidas mitte-eestlased Haapsalu–suguses väikelinnas integreeruda on suutnud.

Altmõisa pidas marjapidu

Samal ajal kui lapsed kitsetalledega mängisid, nautisid emad–isad nõgesesuppi ja naadipestot. Laupäeval peeti Altmõisa külalistemajas ja õunaaias maasikapidu. Müüdi ligi tonn maasikaid ja seitse maasikatorti.

Omamaine varane kartul jõudis turule

Põllumehed ennustavad korralikku kartulisaaki: niiskust on, aga kardavad, et liigne vihm võib tuua lehemädaniku.

Virtsu merepäeval kihutasid murutraktorid

Virtsu merepäevast võttis osa üle poole tuhande inimese, meelelahutust oli kajakisõitudest murutraktorite võistluseni. Murutraktorite võiduajamist said virtsulased näha esimest korda. Tegemist ei ole mingi naljaalaga, vaid tõsise võistlusspordiga, mida harrastatakse eelkõige USAs, Inglismaal ja Soomes.

Keskealiste kunstnike taastulemine

Kaheksa kunstnikku, kõigil vanust üle 50 aasta; 20–30 aasta tagused maalid, mida ei ole enam aastaid avalikkusele näidatud — kõik see kokku on linnagaleriis avatud Eesti maaliliidu näitus „Ars longa, vita brevis!”

Elvis pani Ameerika autod elama

Tänavuse Ameerika autode näituse peaesineja, Iirimaalt tulnud Euroopa parim Elvise tribuutartist Eireann esitas oma eeskuju tõetruult ning tema muusika kiskus tuima eestlase vägisi tantsima või vähemalt pani jala tatsuma. Vihma tuli festivali jooksul nii, et telkijad said vesivoodit nautida.

Jalgpalliülekande kaameratagune maailm

Seda, mis toimus Haapsalus reedel U19 Euroopa meistrivõistluste Prantsusmaa ja Horvaatia mängul platsil ja tribüünidel, sai näha iga huviline. Lääne Elu uuris, kuidas jõudis telepilt Haapsalust üle kogu maailma.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tont.
Tont.

See maasikapidu oli üks ütlemata tore ja maitsev pidu…..Aga kui näitex motodeltaplaaniga ka lennata saaks,oleks asjal veel põnevust juures.

Altmõisa
Altmõisa

Hea mõte! Varasematel aastatel oli meil mitmeid kordi kuumaõhupall tellitud, aga see osutus nii ilmatundlikuks, et ei saanudki kunagi õhku tõusta. Kardan, et deltaplaanil on äkki sama teema.

no
no

tellige siis restoran kraana otsas või jääskulptuuride valmistamine

wpDiscuz