Mäeorg ja rannajalgpallikoondis jäid napilt MMi ukse taha

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti rannajalgpallurite paremikku murdnud Kõmsilt pärit jalgpallur Priit Mäeorg tegi Eesti koondisega Moskvas maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril hea etteaste. Siiski jäi veidi puudu ja maailmameistrivõistluste finaalturniirile veel ei jõutud.

Alagrupis kaotati 3:5 euroliiga finalistile Rumeeniale 3:5, ning mõne aasta tagusele maailmameistrile Prantsusmaale napimast-napimalt 3:4. Viimases voorus võideti aga alagrupivõitjat Tšehhit 3:2.

“Oleme pettunud, sest turniir näitas, et oleme kõikidega võrdsed. Samas jään enda, kui ka teiste poiste mänguga rahule,” ütles Mäeorg.

“Meil on kõigi aegade tugevaim koondis”, ütles koondise treener Kert Haavistu. “Turniir oli väga ühtlane. Mängud näitasid, et kõik võivad kõiki võita.”

Priit Mäeorg tõi näiteks Itaalia ja Portugali, samuti Šveitsi, kes kõik pidid kohvrid varakult pakkima. “Euroopa tsoon oma riikidega on raudselt maailma tugevaim, ainult Brasiilia, Argentina on vast samaväärsed,” lisas ta.

Lõpuks kuulus esikoht ka sellel turniiril Hispaaniale. Kust leida seda kindlust ja kogemust, mis annaks selle viimase, et oma potensiaal lõpuni välja mängida? “Tuleb mängida tugevaid mänge, otsida erinevaid riike, näiteks vahetult enne MM-i peetud mängud Šveitsiga andsid väga palju juurde. Meie üheks sihiks on kindlasti Euroliiga, lisaks üliolulisele mängupraktikale saame sealt ka reitingupunkte, mis lähevad arvesse näiteks turniiride loosimisel. Kui kõik läheb plaanipäraselt, ootabki augustis juba Euroliiga turniir Hispaanias,” ütles Priit Mäeorg.

Jaanus Getreu

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments