Loomakaitsjad, tulge põranda alt välja!

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Igal sügisel, augusti lõpus ja septembri algul, visatakse Parila vahele autodest kassipoegi ja koeri. Muidugi kindlasti mitte ainult Parilasse.

Kas need julmurid üldse mõtlevad, mida nad teevad?

Minul läheb kahe kellegi poolt hüljatud kassipoja toitmiseks päevas 61 eurosenti, see teeb vanas rahas 10 krooni ning kuus 300 krooni. Kas mina, väikese pensioni saaja, pean ühe nädala kuus söömata läbi ajama?

Inimesed, ärge võtke suvilasse lastele mängida kutsikaid ja kassipoegi – enne mõelge, mis edasi saab!

Üks väike must koer jookseb siin ringi, keegi teda omale ei taha. Aetakse igalt poolt minema. Inimesed ei saa aru, et autost välja visatud loomake ei oska kuskile minna.

Siit tulebki teine probleem.

Mis hädapätakad need loomakaitsjad on? Kas paar klouni tegutsevad ainult Tallinnas ja teevad häält vaid siis, kui saavad oma nägu TV3s näidata?

Kas üldse teatakse, et maal on palju rohkem loomade näljutamist ja väärkohtlemist kui linnas?

Annan loomakaitsjatele nõu: organiseeruge, tehke fond, värvake vabatahtlikke, andke neile volitus sekkuda. Tulge põranda alt välja!

Lõpuks kivi Ridala vallavalitsuse kapsaaeda. Kirjutasin valda kaks kaebust. Nemad tutvustasid koeraomanikule kirja teel seadusepunkte. Kui aga helistasin Haljala valda Lääne-Virumaal, sõideti kohale ja lahendati asi ära. Seal on inimesi, kes hoolivad.

Eve Jõesalu, 
pensionär

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
12 aastat tagasi

kodutud, õpetajad, pensionärid, üksikemad ja teised suurepalgalised, minge põrandaalla, loomakaitsjad, peded, usuhullud, soolapuhujad ja pseudoprobleemide tekitajad tulge põranda alt välja