Läänemaa laskurid jäid Lätis medalita

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ott Kaljura. Foto: Mati Seppi
Ott Kaljura. Foto: Mati Seppi

Haapsalu laskurid osalesid hiljuti kahtedel võistlustel Lätis − Aizputes ja Dobeles. 

Aizpute spordikooli korraldatud karikavõistlustel puudus juunioride vanuseklass, seega tuli võistelda täiskasvanute arvestuses.

Meie väikesearvulisest võistkonnast esines kõige paremini Marek Tamm − meeste spordipüssiharjutuses 60 lasku lamades andis isikliku rekordi lähedane tulemus (582 silma) 4. koha. Seejuures oli Marek ainuke laskur kogu võistlusel, kes suutis lasta kaks 100-(maksimum)silmalist seeriat. Aga arvesse läheb siiski lõppresultaat.

Õhupüstoliharjutuses 60 lasku lasi oma silmad − 540 − välja Kaur Kuurberg ja oli 8. Kaugele oma isiklikust rekordist (565 silma) jäi Karl Kaustel − 534 silma − ja oli 11. kohal.

Dobele võistlustel osales Läänemaa spordikool suurema võistkonnaga. 

Nagu Aizpute võistlustel, ei tulnud seegi kord meie laskuritest keegi auhinnalisele kohale. Kõige lähemal oldi sellele naiste spordipüstolis, kus Küllike Latik oli 525 silmaga 5., Alice Niinelaid 503 silmaga 7. ja Liisa Peet 493 silmaga 8.

Naiste tulemused olid selles harjutuses üldiselt kõik nõrgad. Pakuti medalit, kuid seda ei suudetud ära võtta.

Naiste püssiharjutuses 60 lasku lamades tuli Eva-Liisa Saag korraliku isikliku rekordiga − 569 silma − 10. kohale.

Õhupüssis 40 lasku sai 5. koha Kristjan Tiitsma. Silmade hulk on korralik − 365 −, kuid seeriatest jättis viimane kindlasti soovida (91, 92, 94, 88).

Õhupüstolis tuli Jaago Kajalianen 360 silmaga 10. kohale. Hoopis omapäraselt lasi 22. koha saanud Lars Peet, kes tegi isikliku rekordi 341 silma. Seeriad: 77, 92, 91, 81. Läti treenerite küsimusele seeriate kõikumise kohta ei osanud ma treenerina muud öelda, kui et ju ta jättis esimeses ja viimases seerias ühe lasu laskmata.

Lisaks eestlastele (veel käisid võistlemas Elva, Põlva ja Ülenurme laskjad) osales mõlemal võistlusel Leedu laskeparemik. Dobele-poolsed korraldajad ootasid võistlustele poolakaid, kuid paraku jäid nad oma riigi võistluskalendri muudatuse tõttu tulemata.
 

Mati Seppi

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments