Siim-Valmar Kiisler: Hiiumaa eeskuju peaks järgima ka teised omavalitsused

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul seab Kärdla linnavolikogu otsus alustada Hiiumaal omavalitsuste ühinemisläbirääkimisi õnnestumise korral Hiiumaa kõigile teistele maakondadele eeskujuks.

„Ma toetan igati ühtse Hiiumaa ideed. Tegelikkuses toimib ju saar ka praegu ühtsena ning tänased viis omavalitsust on isegi mõneti kunstlik halduskorraldus,“ ütles Kiisler. Ta lisas, et raha on alati vähe, aga sellise ühinemise puhul ei kulutata seda enam üksteisega konkureerimise peale. Ühinemise teoks tegemine näitaks sealsete linna- ja vallajuhtide riigimehelikkust, mis peaks olema eeskujuks ka kõigile teistele omavalitsusjuhtidele.

Riigikogus regionaalministri ettepanekul vastu võetud seaduse kohaselt makstakse iga liituva omavalitsuse kohta ühinemistoetust kuni 265 000 eurot. Lisaks on ühinenud omavalitsustele regionaalsete investeeringutoetuste programmist ette nähtud suurem toetus. Samuti lisati kohalike omavalitsuste investeeringutoetuste KOIT kava 2009−2012 eeltaotluste hindamisel ühinenud kohaliku omavalitsuse projektidele juurde täiendavaid boonuspunkte.

Regionaalministri hinnangul on tulevikus mõistlik siduda erinevaid regionaaltoetusi senisest rohkem omavalitsuste ühinemistega. „Seni, kuni ei ole otsustatud haldusreformi läbiviimist, tuleb selliseid vabatahtlikke ühinemisi igati toetada. Ka järgmise perioodi eurorahade jagamisel peaks selliseid ühinemisi senisest veelgi rohkem väärtustama,“ ütles Kiisler.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hiiumaa
Hiiumaa

minu mäletamist mööda oligi see saar Läänemaa osa, alles nõuka aeg tekitas rajooni ja siis maakonna.

wpDiscuz