Ministeerium: tuleks kaaluda Kullamaa keskkooliosa sulgemist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kullamaa keskkooli direktor Kaidi Uueda. Foto: Urmas Lauri

Kullamaa keskkooli direktori Kaidi Uueda ajal on gümnaasiumiosa hakanud tasapisi suurenema. Foto:
Urmas Lauri

Väike Kullamaa keskkool on 18 haridusasutuse hulgas, kus haridus- ja teadusministeerium soovitab lähiaastatel gümnaasiumiosa sulgeda.

Lääne-Nigula on üks neid kohalikke omavalitsusi, kellega keskharidust riigistama valmistuva haridus-ja teadusministeeriumi ametnikud kohtusid, et arutada gümnaasiumihariduse tuleviku üle. „Meie ettepanek on, et tuleks kaaluda Kullamaa keskkooli gümnaasiumiastmesse vastuvõtu lõpetamist hiljemalt 2028. aastaks,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi haridusjuhtimise ja õpetajapoliitika valdkonna nõunik Kadi Serbak Lääne Elule.

Tule all on kõik alla saja õpilasega gümnaasiumid, mida riik perspektiivikaks ei pea, esimesena võeti pihtide vahele koolid, kus 10.–12. klassis käib alla 50 lapse. Lääne-Nigula valla ainukese gümnaasiumi, Kullamaa keskkooli gümnaasiumiosas õppis tunamullu 30 ja mullu 40 last. Ministeeriumi ettepanekust hoolimata kavatseb kohalik omavalitsus gümnaasiumiosa hoopis kasvatada. Kevadel laekus 10. klassi 23 avaldust, sõelale jäi 14 õpilast. „Mõned sisseastujad teevad augustis lisatesti. Vastuvõtt käib ja lõplik õpilaste arv selgub,” ütles Kullamaa keskkooli direktor Kaidi Uueda.

Neli aastat tagasi direktoriks saanud Uueda käe all on kool kasvamas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
10 minutit tagasi

Kui me tahame gümnaasiumi pidada, ja se on hea plaan, siis tuleb mujalt need kolhoosi aegsed töökohad kokkutõmmata, et tekib vahendeid kooli pidamise jaoks. Praegune sotstöökohtade ülalpidamine pole enam jätkusuutlik . Ja tuleb mugavustsoonist välja tulla, ja päriselt vajadus põhist töötajate struktuuri luua,
Enam ei jätkata meetodil, et ennem oli ja nüüd peab ka olema…

Onu Heino
12 minutit tagasi

Ärge kuulake ministeeriumi soovitusi.
Kohalik võim saab ise otsustada .
Ükskord me võidame nii kui nii.

Nimi (kohustuslik)
57 minutit tagasi

Käed eemale koolidest ja lasteaedadest! Maal on hea elada ja koolid-lasteaiad on selle aluseks!

Kekspert
1 tund tagasi

Maaelu järjekindel väljasuretamine jätkub plaanide kohaselt.