Riik otsib rahvusvahelise hankega väikesaarte laevaliinide teenindajat

BNS

Parvlaev Soela Sõru sadamas. Foto: Urmas Lauri

Hiiumaa ja Saaremaa vahelisel liinil toimetav parvlaev Soela Sõru sadamas. Foto: Urmas Lauri

Regionaal- ja põllumajandusministeerium kuulutas välja rahvusvahelise riigihanke vedajate leidmiseks Rohuküla-Sviby, Kihnu-Munalaiu ja Munalaiu-Manilaiu, Sõru-Triigi ning Ruhnu-Munalaiu, Ruhnu-Pärnu ja Ruhnu-Roomassaare liinidele.

Hange on avalikustatud riigihangete registris ja koosneb kahest osast, millest üks on Ruhnu laevaliinide vedaja leidmiseks. Ministeerium soovib leida sel korral ühe lepingupartneri kolme laevaliini ehk Vormsi, Kihnu ja Sõru-Triigi liini teenindamiseks.

Kihnu-Munalaiu ja MunalaiduManilaiu laevaliinidel lõpeb senine leping 30. septembril 2025. Sõru-Triigi liinil lõpeb leping 1. veebruaril 2026 ning laevaliinidel Rohuküla-Sviby, Ruhnu-Munalaiu, Ruhnu-Pärnu ja Ruhnu-Roomassaare lõpeb senise vedajaga leping 2026. aasta maikuu lõpus.

Riik sõlmib lepingu liinidel Sõru-Triigi, Ruhnu-Munalaid, Ruhnu-Pärnu ja Ruhnu-Roomassaare lõpptähtajaga 31. oktoober 2031, seejuures Kihnu ühenduse leping lõpeb 14.oktoobril 2031. Vormsi ühenduse uus leping hakkab kehtima 30. septembrini 2031.

Ministeerium sõlmib lepingud parima pakkumuse alusel, andes vedajale hankes võimaluse saada väärtuspunkte parema asenduslaeva, praktikakoha ja tasuta joogivee pakkumise korral. Ühtlasi lisati lepingusse nõue, et vedaja peab tagama piletisüsteemi toimimise, seal hulgas pileti ostmisel kohalikele elanikele kehtivate soodustuste kontrollimise läbi igakordse Rahvastikuregistri elektroonilise päringu. Samuti toodi lepingus välja telefoni teel pakutava klienditoe kellaajad. Vormsi, Kihnu ja Sõru- Triigi liinil töötab klienditugi alates päeva esimese reisi väljumisest kuni päeva viimase reisi väljumiseni. Ruhnu liinil töötab klienditugi esmaspäevast pühapäevani kl 9-17.

Hankele pakkumiste esitamise tähtaeg on 6. september.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ja mida
1 päev tagasi

praegune vedaja siis nende maksumaksja rahade toel ostetud paatidega tegema hakkab? Müük, rent, Kuusakoski? Pole hullu, küll rahvas saab ka järgmist vedajat toetada. Ja ka ülejärgmist…

IRW
1 päev tagasi
Reply to  Ja mida

No oma d.biilsust ei maksaks reklaamida. Laevad on riigi omad. Pakkuja peab omama vaid asenduslaeva