Vormsi olavipäeva pidu kestab neli päeva

Andra Kirna

andra@le.ee

Olavipäev Vormsis. Kata Varblane

 

Vormsi suve suurim üritus olavipäev kestab tänavu neli päeva – pidustused algasid eile ja lõppevad esmaspäeval, kui on olavipäev.

Olavipäev sai alguse juba eile Svibys, kui saare talumuuseumis avati Vormsi kirst. „Seekord on kohtumise teema „Meie lood”,” ütles Vormsi olavipäeva sündmusi koordineeriv kultuuri- ja kogukonnaspetsialist Ülle Juht. Külas oli kirjanik ja loovkirjutamise õpetaja Veronika Kivisilla, kes aitas leida viise, kuidas lugusid alles hoida. Lastele leiab sel ajal talumuuseumis tegevust Iloni Imedemaa oma programmiga.

Põhisündmused toimuvad Vormsil täna. Keskpäevast alustab Rälby tuuleveski juures olavipäeva laat. Kell 13 alustab Hullo töökoja platsilt autoorienteerumine, mille finiš on kell neli Hosbys, seal, kus on päkapikumaja ja retrokohvik.

Rälby tuuleveski juures saab kella kahest vaadata Mare Hirtentreu kirjutatud ja lavastatud näitemängu „Pink”.

Vormsi rahvamajas avab samal ajal oma fotonäituse „Mune veelinnu pesast” Tõnu Seilenthal. Tegemist on keeleteadlase-fennougristi fotodega aastaist 1968–1971. Paljud neist on üles võetud Lennart Meri filmiekspositsioonidel sugulasrahvaste juurde. Näituse avamisel teeb MTÜ Fenno-Ugria projektijuht Janno Zõbin autoriga avaliku intervjuu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
õhumüüjatel
6 tundi tagasi

hea elu, pidu peo otsa