Taebla kraanivesi vastab normidele, aga lehkab nagu ravimikapp

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Teisipäeval kaevas ekskavaator Taeblas lahti koha, kus veetrass lõppes, et paigaldada otsik, kust kaudu torusid läbi pesta. Foto: Kaire Reiljan

Teisipäeval kaevas ekskavaator Taeblas lahti koha, kus veetrass lõppes, et paigaldada otsik, kust kaudu torusid läbi pesta. Foto: Kaire Reiljan

Terviseamet otsib põhjust, miks hakkas Taebla kortermajade kraanivesi nii hullusti haisema ja maitsema, et ei kannata juua ega pesta.

Taebla elanik Tarvo Tomikas loputas teisipäeva hommikul pärast hambapesu suud kraaniveega. „Kibe maitse on siiamaani suus,“ ütles Tomikas. Kraanivee lehk mattis hambapasta- ja duši all käies šampoonilõhna ning teed keetis Tomikas pudeliveest. „Pesta kannatab, aga haiseb,“ ütles ta.

Taebla ja Nigula üle paarikümne kortermaja vesi läks hukka paari nädala eest. Väga hea pole see kunagi olnud, aga kannatas tarvitada. „Siis mõne päevaga läks väga hulluks,“ ütles Taebla elanik Martin Judanov. Kuigi selge ja läbipaistev, maitseb ja lõhnab kraanivesi muda järele nii tugevasti, et ei kannata käsigi pesta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tomm
4 kuud tagasi

Vee kvaliteet on alla käinud sellest ajast, kui veevarustuse omanik muutus paar-kolm aastat tagasi.

Selver
4 kuud tagasi

Olgem ausad,paljudes kohtades üle Eesti on ühisveevärgi vesi alla igasugu arvestuse.Kui filtreid vahel poleks,ei kõlbaks see ei juua ega saaks sellega pesta.Isegi WC poti paaki seda ei laseks,kuna veesüsteem annab kiiresti otsad.

Ei teagi
4 kuud tagasi

Kanalisatsioonivedelik tarbeveega kokku lasta, siis haisebki nii tavaliselt.

Kindlates kätes
4 kuud tagasi

Kui vastab normidele, et haiseb ja maitseb jubedalt, siis ongi ju kõik korras nagu mädanevas Eesti riigis kombeks.

tupik
4 kuud tagasi

otsas läheb vesi ikka haisema, ehk peaks haisu eest raha juurde küsima, see ka ju väärtus

ilmselt
4 kuud tagasi
Reply to  tupik

haiseb nagu solgi ämber