Õpetajad streikisid palga ja töökoormuse pärast

Andra Kirna

andra@le.ee

Haapsalu linna algkooli õpetajad vestlesid Hestias oma töö kitsaskohtadest. Foto: Andra Kirna

Haapsalu linna algkooli õpetajad vestlesid Hestias oma töö kitsaskohtadest. Foto: Andra Kirna

Reede hommikul peatas Läänemaal tunniks ajaks töö 14 kooli ja 11 lasteaeda, et nõuda tööle väärilist palka.

Haapsalu linna algkooli streigijuhi Evelin Nappuse sõnul tuleb streikida, sest õpetajate palk ja töökoormus on vaja muuta niisuguseks, et koolidesse tuleks tööle noori õpetajaid.

Algkooli õpetajad pidasid streigikoosolekut Hestia hotelli fuajees. „Hoiatusstreik on märk sellest, et oleme enamaks võimelised, oleme seda arutanud ka haridustöötajate liidus,“ ütles Nappus. Tema sõnul sõltub nüüd kõik sellest, kuidas läbirääkimised edasi lähevad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No nii...
5 kuud tagasi

Millal ometi õpetajatele kohale jõuab, et inimesed ümberringi koole imestavad, et 2000 palka ja ikka veel ei ole rahul. Näiteks väljaspool Tallinnat on see igati elamisväärne sissetulek. Ega siis paljudel töökohtadel, kus vähem makstakse, ei ole väiksem töökoormus ega ka haridus väiksem. Vaadake ometi oma “õpetajatoa juttudest” kaugemale, kulla õpetajad!

Silmakirjaliku vallavalitsuse
5 kuud tagasi

tõttu on artiklis väga vale väide, et Lääne- Nigula vallas ei minda palga kallale. Vastupidi- Solveig Edasilt tuli kiri, et meil võetakse see tund palgast maha. JA see teade tuli mitu päeva enne, kui ajalehes artikkel ilmus.

Õige
5 kuud tagasi

Kes ei tööta see palka ei saa

Irw
5 kuud tagasi

Nende ahnus on piiritu. Ja jahumine oma megakoormustest on jama mida ammuuuuuu enam keegi ei usu . Ja kui ei meeldi – otsigu erasektoris paremaid kohti (nähtud neid seal küll, aga kõik nad on ikka koolimajja sooja tagasi roninud )

Nelly
5 kuud tagasi
Reply to  Irw

Koolimajades pole üldse soe. Täitsa jahedad ja külmad ruumid kõik. Laste pealt ikka hoitakse kokku koguaeg.