Läänemaa sai 15 hundiluba

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänavu sügisel fotoobjektiivi ette jäänud hunt on veel elus, sest Põhja-Läänemaal on nende jahtimine keelatud. Hundi keskmine eluiga on küttimise tõttu vähem kui kaks aastat. VALERI ŠTŠERBATÕH

Tänavu võib hunte küttida ka Põhja-Läänemaal, mis on seni olnud huntide kaitseala. Foto: Valeri Štšerbatõh

Keskkonnaamet teatas kolmapäeva õhtul, et Läänemaal tohib hundikahjude vähendamiseks sel aastal küttida 15 hunti. Vormsil tohib küttida viis, Põhja-Läänemaal kolm ja Lõuna-Läänemaal seitse hunti.

Läänemaa jahindusklubi juht Endrik Raun ütles, et Läänemaa jahindusnõukogu küsis keskkonnaametilt 17 hundilaskmisluba – Vormsile sooviti kahte luba rohkem kui saadi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lammas
5 kuud tagasi

Pole probleemi ka need 2 hunti kahjutuks teha, milleks ametlikku luba Vormsil ei ole ….

nagu
5 kuud tagasi

ikka, kellegi erahobi kaalub üles kaitsealuse looma elu, sama tendents ka mujal, liivakarjäär keset roheala, railbaltik poolitamas eestit jne.

mina
5 kuud tagasi

Varsti Eesti greetekesed hakkavad jälle ulguma.

Nimi (kohustuslik)
5 kuud tagasi

Seega siis tapatalgud Vormsis ja mujal ei lükku edasi, nagu mingi eelmine artikkel väitis?
Minu teada on hunt Euroopas kaitsealune loom, meil siin neid aga tapetakse?!

Lammas
5 kuud tagasi

Minu teada ei pea meie kandma kahjusid sellepärast, et Euroopa on oma metsad maha raiunud ja loomade elukeskkonna hävitanud.

sind
5 kuud tagasi
Reply to  Lammas

selle pärast kasvatataksegi, et sind ära süüa, milles probleem, vahendajal jäi kasu saamata, aga ta pole ka vaeva näinud, metskitsede pärast keegi ei hala, kui kellegi söögiks sattub