Lääne-Nigula volikogu kiitis Risti tuulepargi heaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula volikogu kiitis Risti tuulepargi heaks neljapäevasel istungil. Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu oli neljapäeval seda meelt, et Risti tuulepark võib tulla. Selle poolt oli 16 ja vastu seitse volikoguliiget.

Lääne-Nigula vallavolikogu kiitis neljapäeval heaks Risti tuulepargi eriplaneeringu esimese etapi, mis võimaldaks tulevikus püstitada sinna 25 tuulikut kõrgusega kuni 270 meetrit.

Vallavanem Janno Randmaa rääkis volikogu liikmetele, et eelnõusse on tehtud mõningaid kosmeetilisi muudatusi. Näiteks alguses plaanitud 290meetriste tuulikute asemel on nende maksimumkõrguseks nüüd 270 meetrit, tuugenite arvu on vähendatud 30 pealt 25 tuulikuni.

„Kui nüüd eriplaneeringuga edasi läheme, saame veelgi selgust juurde, kui kõrged tuulikud meile sobivad, milline on nende mõju piirkonna eluolule ja kuidas nad peavad andma kasu kohalikule kogukonnale. Ümberkaudsed asulad peaksid tunnetama, et see ka annab midagi, mitte ainult ei võta ära,” lausus Randmaa.

Vallavanema sõnul on võimalik, et lisaks Enefit Greenile tehakse koostööd ka teiste arendajatega. „Peame tegema vallavalitsuse ja juhtivkomisjoni liikmetega tõsise arutelu, kuidas me selle valiku enda jaoks kujundame. Kui on arendajaid, kel on tõsine huvi, miks peaksime siis neid kõrvale jätma, kui nad on nõus panustama piirkonna arengusse,” nentis Randmaa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
40 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Voloodja
7 kuud tagasi

Kuulake VKG Juhan Partsi loengut kallid äraostetavad…
Tuuleenergia on olematu tasuvusega…
Sama tasuvusega oli energia tootmine Vanas Roomas…
YouTubes kõik ilusasti üleval…
Jaak Aaviksoo mõnitab ka seal tuuleenergia ja päikeseenergia pooldajaid…
Ehk annab Issand Jumal andeks rumalukestele…
Mina isiklikult andeks ei anna seda lollust…

Voloodja
7 kuud tagasi

Täna just Postimees kirjutab et tuuleenergiaparkide alla võib minna kuni 600000 hektarit metsa…
Õnnitlused seltsimehed

Lääne Elu
7 kuud tagasi

Kommenteerija Voloodja on vist midagi kahtlast tarbinud.

Maakas
7 kuud tagasi
Reply to  Lääne Elu

See 600 000 ha metsa tuuleparkideks on tõsi. Kahjuks.

Voloodja
7 kuud tagasi

Sööge sitta Tuulepargi poolt hääletanud tondid…kas Kaja Kallase exabikaasa pakutav raha läbi Enefit Greeni…või on seal vist ka Kaja Kallase osalus või Isalus koguni.. kaalub üles kõik inimlikud väärtused???

Voloodja
7 kuud tagasi

Juudirahaveskid…
Toetades tuuleparkide rajamist toetad Venemaa majandust…
Ah et kuidas???

Mees maalt
7 kuud tagasi

Haapsalu-Ääsmäe maantee äärne maastik Kaopalust-Jaaknani üles kaevatud ja tühermaaks muudetud mitmesaja ha ulatuses. On hävinenud mets, elupaigad ja eriilmeline loodus, mille taastamiseks kulub mitu inimpõlve ning keegi ei kisa ega kobise.

Misasi
7 kuud tagasi
Reply to  Mees maalt

Ei ole. Te valetate! Ma ei usu teid

Nimi (kohustuslik)
7 kuud tagasi

Imelik, kuidas valla juht on nii sinisilmne (või kinni makstud?) et sellist lolli juttu usub ja teistelegi püüab tõe pähe esitada?

Hellat
7 kuud tagasi

Aga teie? Miks teie nii sinisilmne olete? Aga miks nii rõõsa? Aga miksnii roosa? Miks nii selgesilmne?

Kohtunik
7 kuud tagasi
Reply to  Hellat

Joodik!
Üles puua!

imeline
7 kuud tagasi

loe ja imesta, üks sopaleht on kaine peaga ärkanud, et selline pealkiri treitud; Poliitikud „riputavad ennast ristile“, müües meile lugu, et nad vaesekesed „kannatavad“ meie eest. Sinu eest, minu eest., tõesti imeline ärkamine, võta kust otsast tahad

Hellat
7 kuud tagasi
Reply to  imeline

Muidugi imeline, kui te nii loll olete?

Vahi kus
7 kuud tagasi
Reply to  Hellat

ohoh ohoh, miskit lõvijooki tarvitatud?

Imelik
7 kuud tagasi

Tuulegeneraator ei ole adekvaatne energiapoliitika, siin peab mõistust tiba rohkem olema…

Tee
7 kuud tagasi
Reply to  Imelik

Jagage siis oma teadmisi.

En.
7 kuud tagasi
Reply to  Tee

To Tee: Kus te tänini elanud olete? Tuuleenergia arutlusi ja arvutusi avaldatakse massimeedias juba aastaid. Kel vähegi valdkonna vastu huvi, on saanud ammu seisukoha kujundada. Peavooluartiklid on muidugi pakatanud optimismist (nagu sm. Stalini ajal), kuid kommentaarides – eriti Postimehe artiklite all – võtavad sõna ka polütehnilise haridusega inimesed. Teiseks tuleb lugeda kõrvalniremeediat. Ilma Objektiivi Karol Kallase tõlkelugudeta ei saa teada pooli argumente rohepöörde hullumeelsusest. Lääne Elu kommentaariumis neid süvitsi ei seleta. Kuid võin vihjeks öelda, et tuule- ja päikseenergiatootmise ülesehitamine ei kahanda vaid tõstab märkimisväärselt energia ülekande ja varustuskindluse kulusid. Kui täna maksab rahvas peamiselt põlevkivijaamade & ülekandeliinide eest, siis… Loe rohkem »

Lääne Elu
7 kuud tagasi

Tavaliselt need kes vastu hääletavad uluvad kõige rohkem et elekter on kallis ja ei jõua maksta.

Imelik
7 kuud tagasi
Reply to  Lääne Elu

…kus on seos hinna tuule vahel? Kui asjast ei taipa- seos on suurim vajadus ( loe puudujääk) kõrgeim hind. Tuul asja palju ei mõjuta.