Taebla koolipere rajas köögiviljaaia

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taebla kooli direktor Jaanus Mägi ja õppejuht Kersti Lõhmus kooliaias kasvanud kõrvitsaga. Eduard Laur

Tänavu esimest korda saaki andnud kooliaed saab tulevaks kevadeks 13 000 euro eest tilkkastmissüsteemi, mille lapsed ise kokku panevad.

„Lapsed on väga õnnelikud,“ ütles Taebla kooli õppejuht Kersti Lõhmus. „Külvavad tihedasti, aga see ongi tore.“ Tänavu kevadel rajatud Taebla kooli köögiviljaaias kasvanud esimesest ja seni ainukesest kõrvitsast tehtud hoidis pistetakse nahka kooli ühisel jõululõunasöögil.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Väga
7 kuud tagasi

tublid! Edu koolidirektor Mägile!

sirp
7 kuud tagasi

Kas kanepit ka pannakse kasvama? Selle taime populaarsus meie põllumajanduses üha kasvab.

Riho
7 kuud tagasi

Jah!

julkjüri
7 kuud tagasi

leiutati ratas

Kohalik
7 kuud tagasi

Mida jutt…koolipere rajas…kus see aed siis vahepeal oli…kasvatas umbrohtu wäää…
Juba 50+ aastat tagasi käisin ka ise suvel rohimas…see 2 poolikut päewa ei olnud mingi tüütu kohustus…kõik mis sealt sügisel tuli…see rändas meie endi koolilõuna sisse…küll supi maitseroheliseks…küll prae lisandiks…ja sai sealt ka kompoti materjali…õunte näol…..
Nüüd siis “rajati” …eks elu sundis, mis muud ?!?!?!

Voloodja
7 kuud tagasi

Kahe peale 1 kõrvits.. jahh…

40+
7 kuud tagasi

Raha kui raba, 13000 pole mingi probleem aiamaale kulutada, aga teistele ei jätku isegi igapäevatöö tegemiseks. Raha ilmselt jagatakse näo järgi.

Heli Metshein
7 kuud tagasi

Peale umbrohu ei kasva seal midagi!!!

Ats.
7 kuud tagasi
Reply to  Heli Metshein

Miks siis lapsed ei rohi?????
Mina küll koolilapsena kooliaias pidin suvel ka peenraid rohima ja kõike vajalikku kooliaias tegema. Kõikidel oli graafik, kevadel saime kui klass läbi sai ja algas suvepuhkus.

LGBT++++++++
7 kuud tagasi
Reply to  Ats.

Tänapäeval ei kurnata noori sellise sunniviisilise raske tööga. Lapsed kaasatakse sallivatesse ühingutesse, et sõbralikke ja progressiivseid inimesi neist kasvatada!

kõik pole ühtmoodi
7 kuud tagasi
Reply to  Ats.

Nii see oli tõesti. Paraku ei meeldinud see ka tol ajal lastele eriti mitte. Oli pigem tüütu kohustus, mida ühed täitsid ja teised viilisid sellest tööst.

Noh
7 kuud tagasi
Reply to  Heli Metshein

ju siis pole jõutud sinna veel rohimisroboteid paigaldada! Ega tänapäeva lillelapsed ometi käsi mullaseks ei tee.

Eesti NSV vol.2
7 kuud tagasi

Nälg on juba nii suureks muutunud, et tuleb rajada jälle peenraid ja kasvuhooneid kus aga võimalik. Aga see on tark tegu, sest aina hullemaks ju läheb. Aitäh, Kaja!

lapsevanem
7 kuud tagasi

Vormsi koolil on toimiv kooliaed ca 15 aastat. Kõik õpilased ja õpetajad külvavad ja koristavad, alguses lõid kaasa ka vanemad. Suvel käib iga laps 2 päeval kooliaias juhendajaga rohimas või kastmas. Teist aastat kasvatati õues tomateid, aga on kõrvitsat, kurki, maitsetaimi, kartulit ja lilli. On õunapuud ja marjapõõsaid.

nojah
7 kuud tagasi
Reply to  lapsevanem

aga teevad tasuta, 13000 -et ei anna keegi