Aivo Paljasmaa: treenerid kaklevad, vehklejad kannatavad

Aivo Paljasmaa. Foto: Malle-Liisa Raigla

Vene tunnustatud valmimeister Ivan Krõlov on kirjeldanud metsaloomade orkestriproovi, mis lõppes kaosega, kuna iga pill ajas oma joru. Üksmeelest polnud juttugi, sest igaüks pidas oma viisi ainuõigeks ja süüdistas ülejäänuid. Inimeste maailmas on samuti – kui elus kõik hästi laabub, ollakse ka teiste vastu head ja lahked. Kui aga asi kiiva kisub, hakatakse süüdlasi nägema eelkõige teiste hulgas.

Me kõik mäletame veel värskelt Eesti epeenaiskonna triumfi paari aasta eest Tokyo olümpiamängudel. Tallinna vanas lennujaamas korraldati pidulik vastuvõtt kõige kõrgemal tasemel. Silmad särasid õnnelikult nii päevakangelastel kui ka nende austajail.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Manna Liisa
1 aasta tagasi

Kohalikust kobrulehest võiks saada Läänemaa Postimees – oleks sisu, oleks nägu ja tegu.

Georg
1 aasta tagasi

Vehklemisliidu peasekretär koos liiduga on ehk ise see “kuningas kes on alasti”? 🙂

Arne Veske
1 aasta tagasi
Reply to  Georg

Kuna ma siin juba loen ja kirjutan, siis veel üks episood vehklemisliidu kuulsusrikkast lähiminevikust. Kuulutati välja naiskonna peatreeneri konkurss. Kogu ajakirjandus pasundas ja imestas, miks Kaabermaa ei kandideeri. Vehklemisliit ei saanud midagi aru. Kell kukkus ja Kaabermaa teatas, et temal on tähtajaline leping, mida keegi peatanud pole. Kuhu ta kandideerima peaks? Liidu juhatus sai siis ka asjale pihta…

Arne Veske
1 aasta tagasi

Natuke numbreid ja uitmõtteid Aivo Paljasmaa artikli juurde. Hoian silma peal vehklemise edetabelitel ja minu hinnangul on kogu see värk täiesti arulage ning kindlasti üks põhilisi konfliktide allikaid. Kellelegi ei tule ju pähe pidada tennises riigisisest edetabelit ja järjestada selle alusel Kaia Kanepit ja Anett Kontaveiti. Selle töö teeb ära rahvusvaheline WTA edetabel. Aga vehklemises on selline asi kellelegi ometi pähe tulnud. Vehklemishooaeg lõpeb reeglina tippvõistlusega (OM, MM, EM). Oletame, et eestlane tuleb hooaja lõpus maailmameistriks, teenib selle eest hunniku punkte ja läheb edetabelit sadade punktidega juhtima. Mis kasu tal sellest on – praktiliselt mitte midagi. Järgmine hooaeg algab ühe… Loe rohkem »

Seda et...
1 aasta tagasi
Reply to  Arne Veske

seda kanepi nime vist ei ole kena mainida tänasel päeval!? Peavoolumeedia, näiteks postimees vähemasti on tühistanud selle tegelase ju.

Arne Veske
1 aasta tagasi
Reply to  Seda et...

Mis mõttes? Mingi Postimehe pärast? Postimees kubiseb suvaliste vene pättide “mõtteavaldustest”. Tsiteeritakse kõiki Putinit kiitvaid sportlasi, näiteks regulaarselt Jelena Välbet. Kanada hokimees kolib Moskvasse – Postimees pasundab. Loetakse ette kõik aknast allakukkunud jne jne. Kas seda peaks eeskujuks võtma? Võtke Teie, mina ei võta.

Arne Veske
1 aasta tagasi
Reply to  Arne Veske

Mina ka ei usu. Minu seisukoht on siin täiesti ühene ja ilmselt Teie omaga sarnane, kuid on inimesi, kes usuvad midagi muud.

Inge
1 aasta tagasi

Haapsalus kaklevad ju kõik igapäevaselt.

mis
1 aasta tagasi

siin siis point on