Juhtkiri: Siitan väärib vapimärki

Lääne Elu

info@le.ee

Juba 30 aastat on Haapsalu suvede juurde kuulunud Haapsalu vanamuusikafestival. Kui jätta kõrvale Valge Daami aeg, mis laienes linnusest vanalinna tänavatele juba 1980. aastate lõpus,  on vanamuusikafestival Haapsalu vanim järjepidevalt toimunud muusikafestival.

Kui umbes samal ajal alanud Viiulimängud on hingusele läinud, siis vanamuusikafestival ei näita veel väsimuse märke. Pigem vastupidi. Alguses Toomas Siitani eestvõttel paari-kolme entusiasti korraldatud suvesündmus on kõvasti kasvanud. Festivali korraldusmeeskond on nüüdseks tunduvalt suurem ja ka professionaalsem, aga kindlasti mitte vähem entusiastlik. Seda muusikapidu ei korraldata kasumi teenimiseks, vaid see on korraldajate kirg.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maksame hädavareste arveid
8 kuud tagasi

Praeguselt linna “valitsuselt” tuleks küll kõik märgid ja õigused ära võtta- üks käkerdis ajab teist taga ja 31 aasta (vaba?) riigi ajal pole linn saanud midagi!!!! 🙁

Abcmas
8 kuud tagasi

Linn on viimase 31 aasta jooksul korda tehtud,vaatamata riigi sõnamurdlikkusele,eriti viimasel paaril aastal.

Rain
8 kuud tagasi
Reply to  Abcmas

Vat kus tubli mees, sai kõigega üksinda hakkama. Pole tal isegi riiki appi vaja. Ise ta vist jah usub seda.