Juhtkiri: anna langetusmasinale puhkust

Lääne Elu

info@le.ee

Eelmisel aastal peatas keskkonnaamet Läänemaa metsades seitsmel korral metsaraie, mis häiris lindude pesitsemist. Üle Eesti 32 korral. Läänemaal ei ole tänavu veel ühtegi peatamist väärivat raiet leitud, mujal aga küll – kuus. Ja seda on kaugelt liiga palju.

Riigimetsas on aprilli keskpaigast suve keskpaigani välja kuulutatud pesitsusrahu ja riigimetsa majandamise keskus sel ajal vabatahtlikult metsa ei raiu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vot siis
9 päeva tagasi

Linnurahu on EL kehtestatud ainult Eestis. Äkki aitab ELst rangemate regulatsioonide kehtestamisest. Teaduslik fakt on, et kodukassid murravad rohkem linde, kui võib hukkuda metsalangil, hakkame nüüd kodukasside arvukust piirama? Raiemaht tuleneb ikka metsa vanuselisest koosseisust, mitte aga emotsioonidest ja õhinapõhisusest. Inimlik lollus on Eesti ühiskonna suurim probleem, millega tuleks tegeleda.

AVS
8 päeva tagasi
Reply to  Vot siis

Ei juhtu sul sellest paarikuisest pausist midagi hullu, ainult metsaärimeeste bisnis pidurdub natuke.

Põllumehed
8 päeva tagasi
Reply to  AVS

mürgitavad ja niidavad ja hävitavad loodust, linde ning loomi aastaringselt, ei mingit linnurahu. Lageraie igal aastal, ei ole vaja mingit luba saagi koristamiseks riigiametilt. Metsamehed on inglid põllumeeste kõrval, korra 50 – 100 aasta jooksul lageraie. Ja sellegi teostamiseks on vaja luba riigiametilt. Silmakirjalikkus kuubis.