Teed Kirimäe supluskohta takistab suur tõkkepuu

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Fotod: Malle-Liisa Raigla

Kirimäe saare supluskohta viiv tee on suletud suure tõkkepuu ja sissesõitu keelava märgiga, mis jätab mulje, et parkimisplatsist edasi pole külastajad oodatud.

Möödunud aastal võitis Kirimäe saare supluskoha korrastamine Lääne-Nigula valla Oru osavalla kaasava eelarve hääletuse. Saadud summa eest korrastati parkla, toodi ujumiskohta liiva ja pandi ujumiskohani viiva tee ette tõkkepuu.

Tabalukuga suletud tõkkepuu on laiem kui tee ja selle kõrvale on paigutatud suur sissesõidukeelumärk. Jääb mulje, et edasi pole inimesed oodatud ei jalgsi ega rattaga. Lääne-Nigula valla kaasava eelarve tingimused nägid ette, et investeeringuobjekt peab olema avalikult kasutatav.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik!
10 kuud tagasi

Polegi muud varianti kui tõkkepuu. Võibolla inimesele viit ,panna et rand asub seal ja tipa tapa randa. Muus osas on tõkkepuu möödapääsmatu. Hullumaja kalapüügi hooajal ,kõik kohad autosi paksult täis ja kallas autodega tagurpidi sõidetud. Kalameeste prügi kõik kohad täis.

Inimõigused
10 kuud tagasi

Olen käinud ujumas seal liikumine oli mul ainult jalgsi kuna autoga ei pääsenud ligi kahju 😔
Võiks tõkkepuu eest võtta miks siis seda randa rajavad kui inimesed ei tohi seal käia auto/jalgsi liikuda

Kohalik!
10 kuud tagasi
Reply to  Inimõigused

Päris karm kõndimine parklast randa 30-40m.

nojah
10 kuud tagasi
Reply to  Kohalik!

:))) väga õige tähelepanek! Uskumatu, et aju on nii pees omadega juba mõnel. Autoga peab saama vee piirini.

abc
10 kuud tagasi

Kirjutasin eile hommikul: “Piinlik lugu. Ei pea tõkkepuud silmas”. Vist oli kaheksa “pöial üles” tagasisidet ja teist null. Tänaseks tsensori poolt kustutatud. Tabasin vist hella kohta. Julgete kritiseerida, siis võiksite kriitikat taluda. Midagi roppu või solvavat ei olnud ju? Nõrk.

Aga
10 kuud tagasi
Reply to  abc

Täitsa olemas see kommentaar, pole midagi kustutatud.

abc
10 kuud tagasi
Reply to  Aga

Nüüd on jah…kahju et screenshoti ei taibanud enne teha..

Ehh jah
10 kuud tagasi
Reply to  abc

Kui ei oska internetti telefonis kasutada, siis pole tsensor süüdi. Korraga kõiki komme ei näegi, kerige alla lõppu ja siis üles tagasi. Siis peaks näha olema kõik ülejäänud

Tähelepanu
10 kuud tagasi

Vastavalt seadusele on ranna ja kaldakaitse vööndis mootorsõidukitega liikumine keelatud. See parklagi asub sellel alal. Tõkkepuu takistab loodusele mootorsõidukiga veelgi rohkem kahju teha.

Kodanik
10 kuud tagasi
Reply to  Tähelepanu

Rohukülas ei arva sellest seadusest kodanikud ujuma minejad midagi. Sõidetakse kaldale välja.

En.
10 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

To Kodanik: sellest ajast on jäänud vaid ilus mälestus, sest metsamaterjali ladustajad panid ujumiskohani viinud autotee kinni juba ~10 aastat tagasi ning hävitasid kogu Läänemaa ainsa väga sümpaatse supluskoha moodustanud vanad kaldakindlustused (veest uhutud palgid, millel oli hea istuda). Pealegi ei käidud seal autosid pesemas, tümpsu kuulamas ega kala püüdmas. Ujuti ära, mindi linna tagasi. Nüüd ei saa sinna randa enam õieti rattagagi. Vaid kitsas ‘kitserada’ jäeti risustatud laoplatsi aia äärde.

Ehh
10 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Sa kodanik ajad jama

Supleja
11 kuud tagasi

Kirimäe saare supeluskoha mainekujundus Oru osavalla moodi ja nüüd vallamajas auhindu jagama: parim Oru osavalla turundustegu

Silk
11 kuud tagasi
Reply to  Supleja

Enne veel küsiks mis see kaunis kodu tiitel uksetaha maksab:)))

küsimus
10 kuud tagasi
Reply to  Supleja

Mis kärbes teid hammustas? Kirimäe saare supluskoha korrastamine on väga tore ettevõtmine. Ja kui seda poleks tehtud, poleks sinna enam asja suplema ka olnud. Kinnikasvanud kaldasopis väga enam vette ei pääsenudki. Rääkimata sellest, et seal suvisel ajal lastega mõnusalt päikest nautida. Tõkkepuu on täiesti asjakohane, et rannariba praegu tümaks ei sõidetaks. küllap mõeldaks evälja ka moodus, kuidas inimesed mugavamalt ligi pääseksid. Aga milleks kiita kui on võimalus irooniline olla.

Kodanik maksude maksja
11 kuud tagasi

Tohib siis ujuda või mitte, midagi aru ei saa, nagu see üllitiski, keegi ajaline võiks siis vastata. Toodi liiva ja pandi puu ette

ujumine
10 kuud tagasi

Hetkel veel natukene jahe vesi. Ei soovita. Samas vaba maa…

Vello
11 kuud tagasi

Ujumine on kodanlik igand…

Niion
10 kuud tagasi
Reply to  Vello

Vabaujumine jah, selles on teil õigus.

mc cawer
11 kuud tagasi

kutsuge akurelakas appi

pook
11 kuud tagasi
Reply to  mc cawer

relakas relakas, haapslau kutsub. väljakutse mägi aivarile ja tema vennale mac caiverile kirimäeele. kõige kiirem viis saada kohale on läbi lollidemaa-silma ületades parvega silmakanali ja siis kohe edasi

kodutundeanti
11 kuud tagasi

see burksi käru ka sinna vedada ja mahub vast isegi ära suure tõenäosusega juuatäispeaga projekteeritud parklasse, sest üle kahe auto sinna küll ära ei mahu aga kahele perele sellest küll juba. täidet on veetud näpuotsaga nagu vaestele teri jõulueel. rahad jäid ilmselt kinni kõik coroona või sõjalõksu või isegi selle kanali laevale mis seal kaugel maal suures kanalis põiki ees oli. türi väints teeks sinna oma klouniklubi kus siis üks esineja on linnuvaatlusputka tornis ja allolevatele saab hambasse puhuda. kõik kes kohale tulevad tulevad oma matt kaasas nagu päälinlased käisid varem joogal läänemaal ja oma urruauku upitamas lossi varemeis. pärast… Loe rohkem »

Misasi
11 kuud tagasi

Sissesõidukeelumärk kehtib autodele, mitte inimestele,. Seda võiks ikka teada ju.

Mati Põdra
11 kuud tagasi
Reply to  Misasi

Jah, aga kust sa jalgsi läbi lähed, kraavist või võpsikust?

Misasi
10 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Sai mööda ju, isegi vankriga, vaata pilte töll!!

Oht
10 kuud tagasi
Reply to  Misasi

Üsna kindel, et kui värav oleks teega ühelaiune, pressiks keegi ikka autoga sellest külgedelt mööda.

ujumine
10 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Mati, saab läbi. Tuleb suvi ja saab läbi. Ärge teie muretsege, eks. Me siin Oru kandis saame oma asjadega hakkama.