JK Kratid võitsid Lihula noorteturniiri

Lõuna-Läänemaa JK kolm võistkonda koos vanematega. Foto erakogu

Lihula Gümnaasiumi staadionil on peetud Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi sügisturniiri võitis nooremas vanusegrupis Haapsalu Krattide meeskond.

Juba 15 aastat on sügiseti Lihulasse kogunenud noorteklubid üle Eesti. Varem ka „Tere kool” nime all peetud turniir on igal aastal olnud nii osavõtu- kui ka pealtvaatajaterohke, kuid sel aastal oli olukord enneolematu – kahes vanusegrupis osales 13 võistkonda ligemale 150 lapsega.

Kuna Lihulas mängida soovivad paljud meeskonnad, on korraldajad eelistanud oma piirkonna, Läänemaa ja Pärnumaa noori. Nii oli ka sellel korral võistlemas JK Kratid Haapsalust, Pärnu jalgpalliklubi, Pärnu JK Vaprus, JK Vaprus Paikuse ja muidugi Lõuna-Läänemaa JK enda meeskonnad.

Vanemate, 2012. aastal sündinud laste turniir oli ülimalt pingeline. Turniiril mänginud viie võistkonna seas tekkis lõpuks „surnud ring”. Parema väravatevahega võtsid esikoha JK Kratid. Treener Mikk Pärti juhendamisel mängisid turniiril Hugo Allmere, Robin Sommermann, Ralf Loorens, Robi Neitsov, Fredi Jõemaa, Juhan Karlis, Ron Mäeste, Robin Notton, Reio Niilo, Tambet Rehkalt.

Võitjavõistkonnaga ühepalju punkte kogus Lõuna-Läänemaa JK, lõpetades turniiri kolmandana. Võistkond mängis treenerite Jaanus Getreu ja Peeter Idvani juhendamisel koosseisus Carolyn Rand, Armin Allik, Armin Kaas, Karla Pikkmets, Harri Pikkmets, Artur Pikkmets, Kristjan Kolõtšev, Priidik Kumm, Remo Tomingas, Uku Tamme, Kert Kukk.

Nooremate, 2014 sündinud laste võistlusel osales kaheksa võistkonda. Siin mängisid lapsed kahes alagrupis ja ka see turniir oli väga huvitav – mitmetes kohamängudes selgusid parimad alles peale penaltiseeriat.

JK Kratid napsasid ka siit turniirilt medalikoha, lõpetades kolmandana. Meeskonnas mängisid Tanel Anderson, Risto Bergmann, Madis Kõrvemaa, Joosep Müür, Henri Teras, Andro Kepp, Hugo Tammet, Marc Leer, Uku Kaarel Lints, Lenart Pärnaste, Morten Nõupuu.

Tublit mängu näidanud Lõuna-Läänemaa JK kaks võistkonda lõpetasid koduturniiri viienda ja kuuenda kohaga.

Lõuna-Läänemaa JK on noortele mitmesuguseid turniiri korraldanud aastast 1995 kui Virtsu kooli jalgpalliväljakutel toimusid esimesed jalgpallipäevad. Selliste turniiride kaudu alustati oma väikekoolides jalgpallipisiku süstimist. Kevadeti ja sügiseti olid Virtsus kohal kõik Lõuna-Läänemaa koolid. Neid turniire sai korraldada 24 aastat, kuni paljude väikekoolid suleti – polnud enam keda mängima kutsuda.

Paralleelselt sellega hakkasid toimuma ja toimuvad siiani klubide turniirid.

 

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Omapärane
2 kuud tagasi

nimi.