Kooliaasta algab, õpetajaid napib, kuid saadakse hakkama

Andra Kirna

andra@le.ee

Matemaatikatund Virtsu koolis. Uueks õppeaastaks otsitakse uut õpetajat. Foto: Urmas Lauri

Matemaatikatund Virtsu koolis. Uueks õppeaastaks otsitakse uut õpetajat. Foto: Urmas Lauri

Läänemaal, nii Lääne-Nigula vallas, Haapsalus kui ka Vormsil, samuti Lääneranna vallas on tühjad õpetajakohad kas täitunud või käivad veel viimased konkursid.

Nii mõneski koolis on suudetud pensionile või mujale läinud õpetajast vabaksjäänud tunnid täita oma maja õpetajaskonna arvelt. Ka jagavad mitu kooli sageli ühte õpetajat.

Kullamaa keskkool leidis suve jooksul nii matemaatika- kui ka kehalise kasvatuse ja klassiõpetaja. Endine klassiõpetaja alustas tööd õppe- ja arendusjuhina.

Noarootsi kool ja gümnaasium otsivad koos matemaatikaõpetajat. Lõppenud konkursile laekus kaks avaldust: üks kandideerijatest soovis õpetada vene, teine inglise keeles. Koolid jätkavad gümnaasiumi direktori Laine Belovasi sõnul uue matemaatikaõpetaja otsimist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Põdra
1 aasta tagasi

Kui (väiksemates) koolides pole õpetajaid, peaks kõigepealt peeglisse vaatama kooli pidaja. Enamikes kohalikes omavalitsustes näiteks ei taheta midagi teada sellest, et juba aastast 2013 ei kehti mingisugune õpetajate nn.kontakttundide põhine koormustamine. Ega saagi kehtida, sest erinevatel õpetajatel on absoluutselt erinevad tööülesanded, ja kaugelt rohkem kui tundide äraandmine.

Kas kohalikes omavalitsustes teatakse, et “normtundide” arvestamine pole enam seaduslik? Kindlasti teatakse. Aga loodetakse, et õpetajad on enda õiguste eest seismiseks liiga lambad. Kas see ei kõla veidi kuritegelikult?

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

“Õpetajad on meil pedagoogilise haridusega” – miks kui teistel elualadel pole juhtide erialased teadmised vajalikud ?

No nii
1 aasta tagasi

Kahjuks jah nagu näiteks Virtsu kooli kõrgelt tunnustatud matemaatika õpetaja läheb Kullamaa kooli. Siin peaks ikka lääneranna vald tõsiselt peeglisse vaatama, aga mitte ädaldama õpetajate nappusest.

miks
1 aasta tagasi

ei võiks siis seda eksperimenti jätkata, et riigikogust või partei ladvikust kinga saanud jätkavad oma tegevust õpetajatena, siin ju eeskujusid jätkub

arva ära
1 aasta tagasi
Reply to  miks

Õpetajad on meil pedagoogilise haridusega. Igat udu pole mõtet ajada. Aga eks võid muidugi oma mõtteid kirja panna, vahet pole ju.

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  arva ära

No üks pederillo ju , kes jalaga perse sai , oligi juba kuskil ÕPETAJA , õnneks mul poisil mujal koolis …….

Juhhaidii
1 aasta tagasi
Reply to  miks

Kust küll tulevad inimestel pähe sellised lollid mõtted?

jah
1 aasta tagasi
Reply to  Juhhaidii

nooo, Nõval suutis üks lausa europarlamendis istunud tüüp aastakese ära tiksuda, kas ta lastele ka midagi õpetas, jääb küll kahtlaseks, aga koht oli täidetud ja tema lemmiktegelase Napoleoni kangelassaagat teadsid kõik une pealt … 🙂

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  jah

No sellele tõprale annaksin ise , kolm või neli korda ikka täiest jõust jalaga raipele …..

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  jah

Kui keegi seda idikat näeb kuskil , andke teada