Tarbijate ühistu toetas veinimüügist pitsikeskust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pitsikeskus sai tarbijate ühistult 1200eurose tšeki. Foto: erakogu
Pitsikeskus sai tarbijate ühistult 1200eurose tšeki. Foto: erakogu

„Haapsalu sõprade veini“ müügist saadud tulust toetas Haapsalu tarbijate ühistu Haapsalu pitsikeskust 1200 euroga.

Tšeki andsid pitsikeskuse eestvedajale Mirje Simsile laupäeval üle tarbijate ühistu kaubandusdirektor Piret Rüütel ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Rüütli sõnul on Haapsalu linn ja Haapsalu Coop juba mõnda aega koos toonud Itaaliast Haapsalu sõpruslinnast Greve in Chiantist punast veini, mida Coopi Haapsalu poodides müüakse „Haapsalu sõprade veini” nime all.

Kohe, kui „Haapsalu sõprade vein“ müügile tuli, leppisid linnapea ja Haapsalu tarbijate ühistu esimees Raimond Lunev kokku, et veinimüügist teenitud rahast toetatakse Haapsalu linna kultuuri.

„Praeguseks oleme seda veini juba päris palju müünud ja esimese müügist laekunud toetuse andsime laupäeval üle,” ütles Rüütel. Ta lisas, et Haapsalu pitsil ja sallil on linna kultuuriloos väga oluline roll ja nii on üsna sümboolne, et esimese toetuse sai just pitsikeskus.

„Haapsalu sõprade veini“ hakkas tarbijate ühistu müüma 2020. aastal. Rüütli sõnul oli ühistul plaan esimene toetus üle anda juba mullu, kuid toona valitsenud piirangute tõttu lükkus asi sellesse aastasse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments