Plaanitav kortermaja ei meeldi naabritele

Elen Freivald

elen@le.ee

Haava Maja OÜ tahab Haava tänavale Haapsalus ehitada 24 korteriga neljakorruselise hoone. Foto: eskiis

Haava Maja OÜ tahab Haava tänavale Haapsalus ehitada 24 korteriga neljakorruselise hoone. Foto: eskiis

Arendaja tahab Haava 8 kahekorruselise maja asemele püstitada neljakorruselise kortermaja, kuid naabritele on see plaan ei meeldi.

Haava 8 kahekorruseline telliskivimaja oli kunagi ühiselamu ning hiljem on seal mõnda aega tegutsenud õmblustsehh. Praegu seisab hoone tühjana. Kaks aastat tagasi tahtis kinnistu eelmine omanik ehitada Haava 8 ümber hooldekoduks. Hooldekodu rajamisega olid nõus ka naabrid, kuid plaanist asja ei saanud.

Nüüd on kinnistu taas omanikku vahetanud ja uus omanik Haava Maja OÜ tahab sinna ehitada kortermaja. Haava Maja üks omanikest Riho Reesar kinnitas Lääne Elule, et tahab hoone ehitada neljakorruseliseks 24 korteriga kortermajaks. „Igaühel omad mõtted. Hooldekodu mõtet pole meil kunagi peas olnud,“ ütles Reesar.

Vanas telliskivimajas on olnud ühiselamu ja õmblustöökoda. Foto: Elen Freivald

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
64 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S
2 aastat tagasi

Porjekt juba müügis nii et ju jääb ära .

Linnaelanik
2 aastat tagasi

Ausalt öeldes ma ei saa aru elanike suhtumisest. Ükskõik, mida planeeritakse, et linna elu edendada – kogu aeg ollakse vastu, kogutakse allkirju jne. Uus maja tooks kaasa ehk Haapdsalusse uusi elanikke ja maksuraha. Meil kõigil oleks Haapsalus parem elada.

hahahaha
2 aastat tagasi

kujutan juba ette sellise välimusega maja nõukaaegsete karpide vahel mis ise ilusamad pole kui see mis seal praegu seisab, viimastes lihtsalt elatakse ka

jah ja
2 aastat tagasi
Reply to  hahahaha

paluks igasse maja nurka torn ja aknad võiksid olla kaarjad. Või ehitaks maja nagu kilplased tegid, ei ühtegi akent ega ust! Keegi ei saa sisse, ega välja ja piilumine jääb ära.

Postimees kirjutab
2 aastat tagasi

ega linnavõimu ülesandeks ongi meie regioonis inimesi peetida lubada ja teha asju mida tarvis ei ole, teha nii et see kohalikel harja punaseks ajab või lubada asju kunagi ei tehta. nii on juhtunud raudtee, tallinna maantee, jaama ringiga, peatänava, kiltsi teega, holmi ja nafta baasi detailpleneeringutega kuhu kodanikud kõrghoonestust ei tahtnud. Linna juhivad vaid äri huvid. Peamine et Karilaid saaks riigikokku ja Sukles linnapeaks. ülejäänud on poogen.

Kuli
2 aastat tagasi

Mulle ei meeldi linnavõim ka. Midagi pole teha, enamusele meeldib. Tuleb ka selle majaga teil leppida.

Haapsalu inimene
2 aastat tagasi

Pealkiri on eksitav. Peaks olema plaanitav kortermaja ei meeldi naabrile.

Ilus
2 aastat tagasi

see käkerdis küll ei ole mis pildilt näha. Jätke parem rohealaks.

autojuht
2 aastat tagasi
Reply to  Ilus

Huvitav lähenemine,ostan oma rahaga hoone,lammutan maha ja teen rohealaks.No nii lolli rikast annab ikka otsida

sõnnikuhark
2 aastat tagasi

Küsiks pigem nii,et kas on välistatud kõrvalmajade vajumine või näiteks vibratsiooni tõttu akende purunemine.Rääkimata sellest,et ega ehitusmüra oma detsibellidega kurdiks ei tee.Võin eksida,aga minu meelest vanade fotode järgi kui kortermaju ehitati, siis tänapäeva keeles löödi karkassid esmalt püsti ja siis hakati aknaid ette panema enamvähem korraga.Ehk siis ilmselt on neid vibratsiooni mõjul kukkuvaid riiuleid ja ehitusmüra tõttu odavnevaid kortereid varsti üksjagu,sest selge on see,et kui seal käib kõva lammutamine ja ehitustööd paar aastat,siis pole eriti suurt lootust normaalse hinnaga müüa või rentida seal piirkonnas korterit mõnda kõrvalmajja.

Imelik
2 aastat tagasi
Reply to  sõnnikuhark

Pool linna vajub pool meetrit maa alla ja riiulid ning peeglid kofiskeeritakse enne lammutustööde algust. See selge ju

En.
2 aastat tagasi
Reply to  sõnnikuhark

Kui vibratsioonist rääkida, siis see oli teemaks Wiedemanni tänaval spordihoone vastas asuva puitelamu vundamendi puhul, mis mõranes ja vajus, kuni spordihoonet ehitati. Raske uskuda, et Haava tänaval midagi sarnast juhtub. Vahemaad on teised. Kui õmblustsehh asendada kortermajaga saabub pigem pikem rahuperiood, sest paljude korteriomanikega majad püsivad stabiilsed. Lähedal on aga varemeis tapamaja ja linnasaun. Titanicu peamasina täisvõimsusest 3/4 nõudev kosmosekütmise jaam jäi tapamaja asemele ehitamata. Aga tulla võib veel kõike.

Keijo
2 aastat tagasi

Mulle meeldib et kole maja kaob ja uus maja tuleb

Arvos
2 aastat tagasi

Allkirjad kokku selle vastu ja lubadus end välja kirjutada linnast. Analoogse teemaga muus linnas see töötas ja loodetud maksumaksjate lisandumise asemel olnuks kahjum palju suurem. Liigne maja jäi ehitamata.

Vambola
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Saan aru, kui seal oleks ilus roheala. Aga see nõukaaegne koletis, mis seal seisab, et ole küll säilitamisväärt

Mõni tahab sinna tuulikut
2 aastat tagasi
Reply to  Vambola

Kui tahad roheala, siis ostad selle maja ära ja teed roheala.

Huvitav naljatilk
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Lugege artiklit ka enne kommenteerimist!

maamees
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Tahan mainida, et leidsin mõttekaaslase kellegi “Arvos” näol, protesti käigus lubada end linnast välja kirjutada. Justnimelt seda peaksidki kodanikud tegema keda kotitakse, sest linnale loeb inimeste arv palju.
Ammu tahtnud isegi seda mõtet eksponeerida kui teemaks oli rohealade kaotamine, aga kartsin elu ja tervise pärast.