Differt jõudis Barcelonas veerandfinaali

Nelli Differt. Foto: Arvo Tarmula
Nelli Differt. Foto: Arvo Tarmula

Nelli Differti oskused vehklemisrajal on viimasel ajal nagu paisu tagant valla pääsenud.

Nädalavahetusel Barcelonas toimunud MK-etapil jõudis Differt ainsa Eesti vehklejana veerandfinaali. Nädala eest toimunud Dubai GP-etapil jõudis ta koguni esikohamatšini, kus pidi alla vanduma Eesti koondise esinumbrile, teisele haapsallannale Katrina Lehisele.

Nüüd Kataloonia pealinnas toimunud võistlustel näitasid Eesti epeenaised oma jätkuvat kuulumist maailma parimate hulka. Põhiturniirile ehk 64 tugevama sekka jõudsid lisaks Lehisele ja Differtile ka Erika Kirpu, Irina Embrich ja Veronika Zuikova.

Viimati nimetatud kolmik ei jõudnud küll esimesest ringist kaugemale, kuid Lehis alistas Nicol Forietta 15:14 ja Differt Alexandra Louis Marie’ 15:12. Järgmises ringis ehk 32 tugevama hulgas jäi Lehis alla Alexandra Ndolole 14:15, kuid Differt jätkas võidukäiku. Esmalt alistas ta ungarlanna Anna Kuni 15:12, siis prantslanna Josephine Jacques-Andre Coquini 15:14. Selles matšis oli Differt taga 12:14.

Veerandfinaalis oli Differti vastane jälle prantslanna, Euroopa meister Marie Florence Candassamy. Differt läks juhtima 4:2, prantslanna viigistas 6:5 ja pärast läks omakorda torke või paariga juhtima, hoides sellist vahet matši lõpuni. Candassamy võitis 15:13. Esikohamatšis kaotas prantslanna aga Lõuna-Korea esindajale Sera Songile 13:14.

Naiskonnaturniiril alistas Eesti koondis esmalt Hispaania 37:25, aga veerandfinaalis oli sein püsti. Alati meie naistele ebamugavale vastasele Venemaa koondisele jäädi alla 35:42, kusjuures ankrunaisena rajal vehelnud Lehis suutis sooritada 15 edukat torget.

5.–8. kohtade väljaselgitamisel alistati esmalt Poola 44:43. Kastanid tõi tulest välja jällegi Lehis, kes läks viimasena rajale kaotusseisus 34:37. Matšis 5. kohale ristati epeeterad Lõuna-Korea koondisega. Mäletatavasti kohtuti sama vastasega ka mullu suvel olümpiafinaalis. Tokyo kullanaiskonnast oli Barcelonas puudu Julia Beljajeva, keda asendas nüüd Differt. Meie naised olid korealannadest nüüdki kindlalt üle 45:33.

Naiskondliku turniiri võitis Prantsusmaa koondis, kes finaalis alistas Venemaa.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Luik.A.
3 kuud tagasi

Naukas ära aja udu. Sai küll.

kaua võib
3 kuud tagasi

Autor võiks vähemalt fakte kontrollida.
Lehis ei saanud esimeset ringist edasi, kaotus 14:15 Nicol Forietta.-le