Maarja Toomemäe: Haapsalu linnavalitsuse uue hoone ehitamisest

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu linnaarhitekt Maarja Toomemäe

Haapsalu linnaarhitekt Maarja Toomemäe

Arutelu Haapsalu linnavalitsuse poolt kavandatava uue linnavalitsuse hoone teemal ajendas mind kirjutama teemaga seotud asjaoludest ning avama seni tehtud otsuste tausta.

Tänan arhitekt Annika Valknat teemale tähelepanu juhtimast ja kaasa mõtlemast jätkusuutliku ehitamisega seotud küsimustes. Nii kohalikus kui ka ülemaailmses kontekstis on uute hoonete ehitamisega kaasnev ressursikulu läbimõtlemine vaieldamatult aktuaalne.

Linnavalitsusele uue hoone ehitamine ei olnud pelgalt uitmõte ja praegu käiva arhitektuurivõistluse ette valmistamine ei toimunud üleöö. Võistluse väljakuulutamisele eelnes üle aasta pikkune ettevalmistustöö. Kõne all olid eri asukohad ning kaaluti ka mitmete munitsipaal- ja eraomandis olevate olemasolevate hoonete kasutuselevõttu. Laual oli ka variant ehitada ühishoone linnavalitsusele ja riigiasutustele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Teist ja teile
1 aasta tagasi

Linnaehituslik rõhk on vales kohas- kontorihoone asemel tuleb ehitada moodne, mugav ja kaasaegne lasteaed. See krunt jäägu praegu tühjaks.

inime
1 aasta tagasi

Ootan juba huviga kuidas linnavalitsus vanasse keskkooli hoonesse kolib paariks aastaks.

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  inime

Mis tähtsust sel on? Kohe huviga ootamas. :)))))

Vanalinna elanik
1 aasta tagasi

Aga loomulikult tuleb ennast õigustada, et tegemist ei olnud uitmõttega ning plaan vajas üle aasta pikkust ettevalmistustööd enne võistluse kuulutamist. Plaanis oleva ehitatava krundi suurus on praeguse LV krundiga võrreldes, märkimisväärselt väike ja kitsas ning mõlemalt poolt piiratud kõrval asuvate hoonetega. Kuidas korraldatakse niigi puudulikku parkimist lossiplatsil? Ei ole hea plaan muuta LV asukoht!

Misasi
1 aasta tagasi

Neljakordne maaalune parkla tuleb ju.

rumal pensionär
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Katus peab olema kaetud kullaga – et kaugelt näha, kes seal istub linn on rikkam kui araabia emiraadid – me pensionärid, oleme lihtsalt põnevil uhke, oleks tore, kui ka hinnad oleksid väiksemad

tark
1 aasta tagasi

ehitaks kaks maja, sest majanduse paranedes jääb uus, projekteeritav kindlasti väikeseks, sest peale majanduse taastumise ja uue, võimsa buumi saabumisel tekkib tohutu vajadus võimekate ametnike tööle palkamisel ja neile selleks loovaks tööks ka tulevikku vaatava töökeskkonna tekitamine. kui kõike seda ei juhtu, saab linn ühe hoone näiteks rendile anda ruumipuudust kannatavatele mitmesugustele organisatsioonidele.

K.s
1 aasta tagasi

Pole siin imestada midagi.Kaasaegne kiviaegne munakivitee meil juba on…Nüüd hakkame uusi kiviaegseid hooneid ootama….Muldonn või püstkoda sobiks sellele linnavalitsusele kui rusikas silmaauku…

selle
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

imekeskuse võiks hoopis silikoon valleis püsti panna, siia urkasse ta küll ei sobi ja ka ametnikel oleks motivatsiooni tööl käia ehk

A.R
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

ohh Aita

nagu
1 aasta tagasi

ikka pseudotegevuse puhul näilise kuvandi loomine