Uuemõisa tulevad uued elamukrundid

Andra Kirna

andra@le.ee

Maarja Toomemäe

Haapsalu arhitekt-planeerija Maarja Toomemäe sõnul on 2,29 hektari suurusele kinnistule kavas luua 19 krunti.

Uuemõisa Haudejaama tee ja Mõisa tee vahele võib kerkida 15 eramut ja paar ärihoonet.

Haapsalu arhitekt-planeerija Maarja Toomemäe sõnul on 2,29 hektari suurusele Tallinna mnt 87 ja 87a kinnistule praegu kavas luua 19 krunti, millest umbes 15 on eramukrundid. „Kruntide otstarbe täpne jaotus sõltub sellest, mis avalikkus asjast arvab,“ ütles Toomemäe. Ta lisas, et tavaliselt on avalikkuse huvi olnud suurem kesklinna objektide puhul. „Aga oleme ettepanekuteks valmis,“ täpsustas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kunn
2 aastat tagasi

Täitsa ime, et miks seda ennem pole täis ehitatud ja see näitabki seda, kui mahajäänud ja tühjaks on Haapsalu jooksnud. 80-ndate lõpus oli antud kohas lage põld. Praegu võsa ja õunapuid täis kasvanud.

En.
2 aastat tagasi

Kõiki kommentaare kokku võttes ja omalt poolt juurde lisades ütleks järgmist: Tallinna mnt. 87 kolmele hekrarile võiks tõesti midagi kasulikku ehitada. Teiseks, see ON kesklinn. Kolmandaks, eramukrundid või aiamaa tunduvad seal raiskamisena või vähemalt kolmandajärgulisena. Miks? Aga sellepärast, et ainult täiesti pime ei näe, et Ääsmäe-Rohuküla mnt. perimeeter (linnalises keskkonnas eriti) erineb ülejäänud Haapsalust ja isegi Läänemaast vägagi (võrreldes nt. Haapsalu Lihula-poolse väljasõiduga). Eramuid saaks ehitada/ kasutada ka Tallinna maanteest pisut kaugemal. Aga vabu hektareid, mida võimalikult linnalikult (mitte ääre- või aedlinnalikult) välja ehitada, Uuemõisa algusest Panfilovka lõpuni palju polegi. Mujal on parkmetsad, suured puud või jääb muu linnataristu kaugele.… Loe rohkem »

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  En.

Mis see Panfilovka??

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Panfilofka – Rohuküla mnt. äärne 1950-te puitbarakkide asum Paralepas, kus nõukaajal elasid Kiltsi lennuvälja ohvitserid jm. asjapulgad. A noh, eks see ole vananenud nimetus. Nunnu aedlinnamiljöö vastu pole mul iseenesest midagi aga kui vaadata Haapsalut läbivat riigimaanteed, siis mu kunagised hiidlastest kursusekaaslased ei pidanud Haapsalut linnaks. Nende põhjendusi kuulates pidin tunnistama, et selles oli iva. Linnalik Haapsalu algab alles Niine tänavast ja lõppeb Jaama ringiga. Ülejäänu, mida tuhanded läbisõitjad tänini Tallinna maanteelt näevad (kilomeetrid aedadega eramuid) meenutab alevit mitte linna. Uuemõisast on üks teeserv tänaseks täitunud plekist kaubaangaaridega aga teisele poole võiks vähemalt üritada luua kvartalijagu pärislinna Türi aedlinna või… Loe rohkem »

Viies ratas panfilovkast
2 aastat tagasi
Reply to  En.

Milliseid angaare sa mõtled🤣 Moodsat kunsti Randsalust Haapsalu poole?

saag
2 aastat tagasi
Reply to  En.

Suured puud ja parkmetsad ei ole probleem, need võtame maha nagu naksti, kui ette jäävad.

Lasteaiakasvataja
2 aastat tagasi

Kas see tüdruk ei peaks praegu lasteaias olema?

sinna
2 aastat tagasi

võiks midagi kasulikku linnale teha , näiteks asfaldi- või prügitöötlemistehase püsti panna

ei saa
2 aastat tagasi
Reply to  sinna

ümbruskonna rahvas oleks kohe vastu…..nii nagu meil ikka kombeks on.

eksole
2 aastat tagasi

issand jumal! sinna on ju juba põlismets peale kasvanud, jälle minnakse metsa hävitama!
Kodanikud, ruttu plakatite ja lippudega tänavatele! kuhu saaks allkirja anda?

LGBT koolinoor
2 aastat tagasi
Reply to  eksole

Lipud peavad olema vikerkaare värvidega, siis on sel protestil ka mingi arvestatav mõju ametnikele.

K.s
2 aastat tagasi

Nojaa, linna sissesõit on juba igatsugu putkasid täis ehitatud…Sama pilt kui Tallinna lennujaama maandudes mõni aasta tagasi…

Luik.A.
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Seal silma ongi lollidemaa. Üks teeb kivimaja ja teine kolm kasvuhoonet. Kolmas peab koduloomi ja linde ja neljas alustab ja jätab poileli. Siis paar moidsamat maja ja mingi talu…valla arhitekt on vist purjuspeaga neid ehituslube väljastanud. Lollidemaa.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Luik.A.

Mis seal siis olema peaks, mingi Lasnamäe v? Inimestel hea suvilas ja aiamaal nokitsemas käia ja elamist oma äranägemise järgi korraldada. See pole kesklinn ju.

Majaomanik
2 aastat tagasi

Meie Lasnagorsk on Kastani.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Luik.A.

Teis räägib kadedus!

Viies ratas panfilovkast
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Milline kadedus. Klounaad on seal silmal. Vaadake kuidas paar putkat siis elumaja siis peldik ja jälle putka. Nii on ja igaüks teeb omamoodi..🤣🤣 lollidemaa ongi silma põllu õige nimi. Kogu see punt võiks seal kalakülas külapäevi pidada🤣🤣

Artjab Trubensky
2 aastat tagasi
Reply to  Luik.A.

Just nii ongi. Mingi kilekotiga arendus ja keegi ei tea millise putka naaber teeb või hakkab ültse seal tazas niisama joomas käima. Teine võtab pangast laenu ja maksab 30 aastat, et kodu perele rajada. Täpselt mingi tule eile meile arendus. Lollidemaa on pehmelt öeldud.

Oeh
2 aastat tagasi

Kas sinna ei pidanud mitte Päästeameti uus hoone tulema?

milleks
2 aastat tagasi
Reply to  Oeh

meie päästja on ju taevas ja tema asemik sai 70