Ringkonnakohus hakkab arutama Mikk Tarraste karistust

Mikk Tarraste kohtus. Foto: Malle-Liisa Raigla
Mikk Tarraste Pärnu maakohtus. Foto: Malle-Liisa Raigla

20. detsembril hakkab Tallinna ringkonnakohus arutama Pärnu maakohtu otsust, millega mõisteti Lihula tulistaja Mikk Tarraste 20aastaks vangi.

Maakohtu otsuse kaebasid edasi nii kannatanud Rando Kesküla, Siret Kesküla, Raul Heinver, Maie Rägastik kui ka Viru ringkonnaprokuratuur, sest soovivad mõrtsukale eluaegset karistust.

Möödunud aasta 6. juuni õhtul sõitis alkoholijoobes Tarraste, relvad tagaistmel, suvekodust Tuudilt Lihula Olerexi sooviga osta sealt kokteili valmistamiseks koju tomatimahla. Ta jäi pööramisega hiljaks ja sõitis üle tankla ohutussaare, rammis kahte autot ja tanklaseina.

Hirmus, et jääb ilma nii juhtimisõigusest kui ka relvaloast lahkus ta sündmuskohalt. Pealnägijad hakkasid Tarrastet jälitama.

See viis sündmustejadani, mis päädis kahe inimese tapmise, nelja inimese raskelt vigastamise ja vähemalt 20 inimese elu ohtu seadmisega.

Tanklast ohtlikule juhile järgnenud mootorrattur Virgot Rägastik märkas tunnistajate sõnul Tarraste autos relvi ja andis sellest teistele järgnenutele teada.

Süüaluse sõnul ütles aga mootorrattur: „Seis, tulistan!”, mispeale haaras Tarraste relva ja tulistas mootorratturit. Esimene kuul riivas Rägastiku põlve, teine sisenes kuklast. Nii ekspertiisi kui ka tunnistajate sõnul lähenes Tarraste veel kord mootorratturile, tõenäoliselt tõstis ta kiivrit ja lasi veel ühe lasu pähe. Tarraste jätkas tulistamist ka siis, kui kohale jõudis kiirabi. Kiirabi pääses kannatanule abi andma pärast seda, kui kohale olid jõudnud politsei kiirreageerijad.

Samal ajal lähenes Tuudi poolt sündmuskohale Žiguli, kus olid vanaema ja vanaisa kolme lapselapsega. Tarraste kartis oma sõnul, et tegu on politseisõidukiga, ja hakkas autot tulistama, tappes kõrvalistmel olnud Lihula apteekri Ülle Heinveri ning vigastades raskelt kahte lapselast ja Žigulid juhtinud vanaisa.

Tuudi–Raudtee teelt liikus süüalune Tuudi jaama juurde, kus tulistas kohale jõudnud politseinike, kellest üks sai pihta, ja kiirreageerijaid.

7. juunil kell 00.36 andis Mikk Tarraste alla ja kiirreageerijad pidasid ta kahtlustatavana kinni.

Maakohus hakkas Tarraste juhtunut uurima veebruaris. Otsus tuli 20. mail. Nii süüalune kui ka kaitsja pidasid karistust õiglaseks, kannatajad kaebasid otsuse edasi, sest soovivad Tarrastele karmimat karistust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nojamh
2 aastat tagasi

oleks ma üks neist lastest saaks mu elu eesmärgiks tolle roimari elu põrguks tegemine. peale vabanemist ta sooviks et ise surnud oleks hoopis. jutt levima tegemist laste kallal vägivalaltsejaga ja vangla kannab ise hoolt et tagasi tuleb jalad ees

Korrumpeerunud Eesti kohus
2 aastat tagasi

20 a on igati loogiline otsus, arvestades korrumpeerunud Eesti kohtu praktikaga.
Laipsoo, kes tappis 3 in, sai suure surmaga 3 kuud trelle jne……

Jenkem
2 aastat tagasi

Siiani ei saa aru kuidas kohtutes see süüdimõistmine nii lappes on….

muidumees
2 aastat tagasi

Mõrtsukale mõrtsuka palk

Nimi
2 aastat tagasi

Mul on nii kahju hukkunute, kannatanute, sündmustega lähedalt kokku puutunute ja kõikide lähedaste pärast, kes uuesti peavad seda kõike läbi elama. Niikuinii kannatavad neid kahjusid elu lõpuni nii vaimselt kui füüsiliselt. Aga loodan, et uus protsess on seda väärt ja see metslane saab maksimum karistuse!