Mikk Tarraste võttis vanglas endalt elu

Mikk Tarraste. Foto: Malle-Liisa Raigla
Mikk Tarraste. Foto: Malle-Liisa Raigla

Lihula tulistaja Mikk Tarraste võttis vanglas endalt elu.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Liis Lumiste ütles Postimehele, et Tarraste võttis vanglas endalt elu, aga tema sõnul ei saa praegu selle kohta täpsemaid kommentaare anda, kuna tema surma uurimine käib.

Ringkonnakohus mõistis tänavu jaanuaris Mikk Tarraste eluks ajaks vangi. Aprillis otsustas riigikohus, et ei võta Tarraste apellatsioonikaebust arutada ja jõustus ringkonnakohtu otsus.

Süüdistuse järgi tappis Tarraste 2020. aasta 6. juunil kaks inimest, vigastas viit inimest ja ohustas oma tegevusega määramata arvu isikute elusid ning tervist, lisaks tekitas varalist kahju. Kokku ohustas ta vähemalt 17 inimese elu ja tervist, kellest neli olid 3-9aastased lapsed. Kõik kannatanud olid Tarrastele võõrad, kellega mehel polnud mingit suhet ega tema ees ühtki süüd. Ringkonnakohus leidis, et nii nende asjaolude kui ka erakordselt raskete tagajärgede poolest on Tarraste toime pandud mõrv Eesti senises kohtupraktikas ja õigusruumis väga erandlik.

Ülehomme möödub traagilistest sündmustest kaks aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Art
1 aasta tagasi

Oh jah. Ühelt poolt ei pea oma taskust maksma tema ülalpidamist, teiselt poolt oleks tahtnud näha küll, et mädaneb pikalt. Nagu ei õigusta usuline või propagandistlik ajupesu kellegi tapmist, ei õigusta seda ka vaimsed probleemid. Karistus oli kuriteole igati kohane. Vastutusele võtta vaid puudulikku taustakontrolli teinud ametnikud, kes talle andsid taolisel hulgal seaduslikke relvi, ja arstidele, kes ta pikalt saatsid, kui abi vajas. Edaspidi on ehk lootust, et relvaomanikele kehtib pidev kontroll, seda nii psühhiaatriliselt kui ka politseinike poolt, kellel peaks olema õigus mistahes hetkel kontrollida relva hoidmisest kinnipidamist, ja palju moona kodus on…

Huvitav
1 aasta tagasi
Reply to  Art

Oot, kas ta läks ja tappis kellegi ära? Läks tapma kedagi? Ma vist olen valesti aru saanud sellisel juhul. Seni arvasin, et sõitis autole pihta ja kahjustas seina ning põgenes sündmuskohalt.

Arvos
1 aasta tagasi

Üks asi ühel pool. See mees oli nagu mädapaise istmikul.

nimi
1 aasta tagasi

Ei tea me keegi kunagi millal katus ära sõidab ja samas olukorras võime olla meie ise või meie lähedased. Kahjuks elus selliseid asju juhtub. Igatepidi kurb.

Arvos
1 aasta tagasi
Reply to  nimi

Just! Täiesti ebastabiilne inimene ja poleks eales arvata võinud mida ta tegema hakkab kui paarikümne aasta pärast vabanemist taotleb ja selle ka saama peaks.

kui sõidabki
1 aasta tagasi
Reply to  nimi

siis minu lähedane ta enam igatahes pole. nii palju, kui võimalik, kustutan igasugu andmeid, et ta üldse sõber või suguluses oli minuga. mida soovitan teha ka tarraste sugulastel, kui neid on, kättemaksuhimu on siiski raske minema. ja juhtub mul endal sõitma, teeks vanglas sama.

Fakt
1 aasta tagasi

Tänu Häirekeskuse ebaprofessionaalsele töötajale ja rumalale mootorratturile sai see kõik juhtuda….

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Fakt

Ja teie avaldage oma piiratud mõtlemist uutes uudistes!

keenius
1 aasta tagasi

Peale räuskamise muud ei oska öelda?

Arvos
1 aasta tagasi
Reply to  keenius

Räuskamist pole kusagil. Ma arvan ka, et kui tsiklist poleks hakanud kordnikuks, poleks midagi juhtunud. Autosid ja seina saanuks hiljem klaarida.

Siberi hunt
1 aasta tagasi

Môrvarile môrvari palk. Olgu muld talle raske. Ainuke kes taga nutab on meedia. Üks staar vähem.

kadrioru vihkaja
1 aasta tagasi

Kaastunne omastele!

Arvos
1 aasta tagasi

Kelle omastele?

Pook
1 aasta tagasi
Reply to  Arvos

Sinu

...
1 aasta tagasi

Õige kah. Mõtetu seal vanglas oma elu piinelda.

Ärni
1 aasta tagasi

Väga hea, makaumaksja raha jääb alles

Jenkem
1 aasta tagasi

Karma, võta kuidas tahad, kätte saab

Vbn
1 aasta tagasi

Ohhohooo… Pole sõnu.