Läänemaa ühisgümnaasiumi pürib 145 noort

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasium. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eile käis Läänemaa ühisgümnaasiumis vastuvõtukatsetel 145 noort, seda on 20 võrra rohkem kui mullu.

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Gina Metssalu ütles Lääne Elule, et senise kolme klassitäie asemel võib kool seekord vastu võtta neli klassitäit kümnendikke.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kas
8 päeva tagasi

edasi õppida saavad siis vaid puhtad viielised?
Sel juhul ei arvestata üldse inimese individuaalse arenguga. Osadel läheb mõistus lahti alles peale suurema hormoonimöllu lõppu. Kuhu see 15-16-aastane siis minema peaks, kui ta pole veel võimeline isegi otsustama oma elu üle?

Ametikool
8 päeva tagasi
Reply to  Kas

on kindel valik. Alla keskmise hinde 4,0 ei tohiks gümnaasiumisse asjagi olla. Gümnaasium on hüppelaud kõrgkooliks. Täna on liiga palju gümnaasiumiharidusega lihttöö tegijaid.

Ei nõustu
7 päeva tagasi
Reply to  Ametikool

Ka lihttöölisel on paljudes kohtades keskharidus nõutud. Täiesti metsas süsteem, tehti jälle üks kombinaat, aga noortel pole kuskil täiskasvanuks sirguda ja oma tempos areneda. 8.-9. klassis õppiv noor inimene ei pea teadma, mida ta 5 a pärast teha tahab. Absurdsus kuubis. Keskharidusest on tehtud “toode eliidile ja tuupuritele”, sest isegi kui sa soovid mujale keskkooli minna, siis selleks on vajalik hunnik raha, mida kõigil vanematel pole, kelle lapsed sooviksid ka keskkoolis jätkata. 15-16-aastane on alles kujunev isiksus, ja see, et mõnes aines kohe kuidagi ei lähe, on täiesti loogiline, ei peagi minema. Kõik ei saa geeniused ja tuupurid olla siin… Loe rohkem »

aga
8 päeva tagasi
Reply to  Kas

Uuemõisas on väga hea ametikool….saad ameti ja kui pingutada viitsid, siis veel ka keskhariduse. See et noorel peale hormoonimöllu mõistus lõpuks pähe tuleb, ei tähenda veel , et ta suudab edukalt gümnaasiumi läbida. Üldjuhul on gümnaasium ikkagi stardiks ülikooli astumiseks. ja selleks on vaja häid eksamitulemusi.

Mats
8 päeva tagasi
Reply to  aga

Nõus. Selleks, et ülikooli astumiseks piisavaid e-eksamitulemusi saavutada, tuleb juba põhikoolis hakata põhjalikumalt AI kasutamise oskusi õpetama.