Haapsalu linn tahab prügila kõrvale päikesejaama

Elen Freivald

elen@le.ee

Helen Rammu. Foto: Andra Kirna

Helen Rammu. Foto: Andra Kirna

Haapsalu linnavolikogu andis reedel loa müüa kahel Haapsalu jäätmejaama kõrval asuval katastriüksusel hoonestusõiguse päikesejaama rajamiseks.

Aselinnapea Helen Rammu sõnul on Haapsalu linnal Kiltsis neljast katastriüksusest koosnev kinnistu. Kahel neist katastriüksusest asub Läänemaa jäätmejaam, üks on suletud Läänemaa prügila ja neljas katastriüksus oli mõeldud jäätmejaama laiendamiseks. Laiendamisest aga Rammu sõnul asja ei saanud, sest omavalitsused valisid selle tee, et igaüks tegi oma jäätmejaama. „Seega seisab seal üks 1,25 ha suurune maaüksus kasutuseta,“ lisas Rammu. Teine vaba maatükk on 10,6 ha suurune Läänemaa suletud prügila.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aivo Männik
2 aastat tagasi

Tarkadele otsustajatele siis väikene spikker. Igasugused jaamad (mis välistavad põlevkivi kasutamise elektrienergia tootmiseks), kui sellega ei kaasne hinnatõus tarbija jaoks on teretulnud. Päikesepargid maadele, kus toidu tootmine ei ole agrotehniliselt otstarbekas ja majanduslikult jätkusuutlik , on igati mõistilk.) Nüüd läheme natukene edasi . Päikesepaneelid elavad oma elu ja kunagi saab nendest jääde. Mingid vingukotid räägivad, et tuumajama jääk on meeletu saastallikas. Õige kõik. Aga mida juhtub paneelidega? Kui paljud Teist kujutavad ette, milline on saaste piirkonnas, kus algmaterjale kaevandatakse? Tuleb samamoodi utiliseerida oma elu lõpetanud “roheenergia”. Need vahvad tuulikud? Ühiskond on pidevas arengus. Ei ole vaja deklareerida, absoluutset õigust. Prooviks… Loe rohkem »

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Aivo Männik

Head lahendust ei olegi. Võib-olla kaugemas tulevikus tuumasüntees. Teisalt ei pea heaoluühiskond ka nii palju kõike muud tarbima. Vähemalt seni, kuni suudetakse valdav osa materjalidest taaskasutada.

ElanikEne
2 aastat tagasi

Hea koht muuli ja linna vahe raudteejaama rajoon!!