Viis Lääne maleva liiget kandideerib aasta parimaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pühapäeval, 6. veebruaril tänab kaitseliit ja selle naiste- ning noorteorganisatsioonid möödunud aastal enim väljapaistnud liikmeid.

Organisatsiooni parimad selgitati välja kõigis kaitseliidu malevates, naiskodukaitse ringkondades, samuti noorteorganisatsioonides. Tunnustused nominentidele annavad üle kaitseliidu ülem, kaitseministeeriumi kantsler ja kaitseväe juhataja.  Kultuurikatlas kuulutatakse välja ka eelmise aasta parimatest parim kaitseliitlane, naiskodukaitsja, kodutütar, noorkotkas ja noortejuhid.

Pidulikul galal osaleb ligi 90 kaitseliitlast, naiskodukaitsjat, noorkotkast, kodutütart ning noortejuhti kõikjal Eestist. Läänemaalt on nomineeritud viis kaitseliitlast.

Janek Hiiemäe (Kaitseliidu Lääne malev)

Janek Hiiemäe on Kaitseliidu Lääne maleva liige aastast 2002. Tema põhitöö on olla Haapsalu päästekomando operatiivkorrapidaja. Koostöös Kaitseliidu ja päästeameti vahel on ta teinud huvitavaid ekskursioone ja koolitusi noortele. Janek on noortel kotkastel ja kodutütardel abis olnud ka metsalaagrites ja koondustel. Tänu tema kontaktidele on päästjad teinud huvitavaid kontrollpunkte võistlusmatkadel. Jaoülemana saab Janek aru suuremast pildist ja mõistab oma ülesandeid, on toeks nii meestele kui ka rühmaülemale. Ta osales ka Kaitseliidu üksuse koosseisus Iraagi missioonil.

Diana Saarniit (naiskodukaitse Lääne ringkond)

Diana on Naiskodukaitse liige alates 2011. aastast. Ta on oma loomult pigem tagasihoidlik, kuid võtab hea meelega vastutuse ning täidab vajalikud ülesanded. Diana jagab oma ohutushoiu alaseid teadmisi nii koduringkonnas, naabrite juures kui ka avalikel üritustel. Lisaks tegeleb ta toitlustamise, ajaloouurimise ja organisatsiooni tutvustamisega. Ta on läbinud välikokakursuse ja nüüd juhib evakuatsioonirühma toitlustusmeeskonda. Ta on võtnud südameasjaks saada tööle ringkonna ajalookomisjon ning Haapsalu jaoskonna aseesinaisena suhelda aktiivselt passiivsemate liikmetega, kaasates neid taas ka väljaõppeüritustele.

Märt Õiglas (noorte kotkaste Lääne malev)

Märt Õiglas on noorkotkas, kellel on alati palju häid ideid. Märdi algatusel loodi 2021. aastal Vormsi saarele noorkotkaste rühm. Ta käis kõikidel kokkusaamistel ise kaasas ja tutvustas õhinaga noortele Kaitseliitu. Märt on aktiivne ka Kaitseliidu väljaõppeüritustel nii osalejana kui abilisena. Suurõppusel Orkaan on Märt juba tuntud – teda kaasatakse ja talle usaldatakse erinevaid rolle. Lisaks kuulus Märt sel aastal vabariikliku Mini-Erna võitjameeskonda.

Taavi Meister (noorte kotkaste Lääne malev)

Taavi Meister on noortejuht, kellel on usku, et tulevik on noorte päralt ning meie endi kujundada. Mõistagi koos noortega – neid inspireerides, julgustades ja õpetades. Rühma tegevusi viib Taavi läbi peamiselt välitingimustes ja põhimõttel, et teooria saaks kinnitatud praktikas ning õpitu oleks põnev ja väljakutsuv. Ta on väljaõppesse kaasanud kaitseliitlasi, politseinikke ja reservpääste liikmeid. Tema vanemad noorkotkad on osalenud Kaitseliidu õppustel. Taavi on alati olemas, kui keegi vajab abi või kui miskit suurt on korraldamisel.

Henrieth Kampmann (kodutütarde Lääne ringkond)

Henrieth Kampmann õpetab ja juhendab nooremaid kodutütreid ja noorkotkaid ning on alati abiks noortejuhtidele. Eelmisel aastal omistati talle kodutütarde I järk. Juba on ta osalenud Naiskodukaitse üritustel ning läbinud seal neli baasväljaõppe moodulit. Henriethi südames on suur koht kodutütardele ja Kaitseliidule. Tema tegevuse tunnustamiseks valiti Henrieth Saaremaal ehitatud mereväe väekaitsekaatri Roland ristiemaks.

 

Maris Esko (kodutütarde Lääne ringkond)

Maris Esko on võimekas ja väsimatu noortejuht, kes on enda hoole alla võtnud nii kodutütarde kui noorkotkaste rühma. Tema jaoks on oluline rühmade vaheline koostöö ning kaitseliitlaste ja naiskodukaitsjate kaasamine noorte ettevalmistamisse ning juhendamisse. Maris peab tähtsaks noorte väljaõppe head kvaliteeti ja mitmekesisust ning on selleks kirjutanud ka mitmeid projekte. Ülikooliõpingute ja õpetajatöö kõrvalt Viimsis jõuab Maris alati Läänemaale, et noori pühendunult juhendada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
voldemar
2 aastat tagasi

Habe on iseenesest rõve,eriti jube on see siis ,kui Eesti sõduril on habe,nagu mingid moslemid—-jälk.