Muinsuskaitseameti elutööpreemia sai Mati Mandel

Mati Mandel. Foto: erakogu
Mati Mandel. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeva õhtul andis muinsuskaitseamet pikaajalise pühendunud töö eest elutööpreemia arheoloogile ja ajaloolasele Mati Mandlile.

„Armastusega tehtud töö paistab alati silma,“ öeldi auhinda üle andes.

Muinsuskaitseamet tõstis Mandeli puhul nii suure hulga muististe avastamist ja uurimist peamiselt ajaloolisel Lääne- ja Harjumaal kui ka tema tegevust II maailmasõja ja metsavendluse uurimisel.

Läänemaa esiajalugu on Mandel uurinud üle poolesaja aasta ja tänu tema tegevusele on Läänemaa arheoloogiliselt üks kõige paremini läbi uuritud maakond Eestis. See töö pole aga kaugeltki lõppenud.

Mandel ole piirdunud pelgalt uurimistööga, vaid on artiklite, raamatute ja loengute kaudu olnud ka usin muinsuskaitse ajaloo propageerija. Seda tööd on raske üle hinnata. Viimastel aastatel on Mandel südant valutanud muististe hävitamise pärast. Ta on ka muinsuskaitseameti arheoloogianõukogu aktiivne ja sõnakas liige.

Mandel ütles auhinda vastu võttes, et tema huvi oleks leida midagi 1.-4. sajandist Läänemaalt, praegu selliseid leide ei ole. Samuti soovis ta, et noored arheoloogid pääseksid kergemini kaevamistele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nominent, Toivo.
2 aastat tagasi

Hästi tehtud, ehk veel paremini ei saagi! Palju õnne.

viloloog
2 aastat tagasi

Tubli, Mati!

tubli
2 aastat tagasi

Edu Matile!

Hea uudis
2 aastat tagasi

Palju õnne!