0

Friedheimi villa on muinsuskaitse aastapreemia laureaat

Friedheimi villa on parim taastatud hoone. Foto: Arvo Tarmula

Muinsuskaitseamet kuulutas täna kategoorias hästi taastatud hoone muinsuskaitsealal või kaitsevööndis laureaadiks Friedheimi villa.

Friedheimi villana tuntud restaureeritud Supeluse 2 hoones avas sel suvel uksed hotell ja restoran. Kuulsusrikka ajalooga ja ühel hetkel tühjalt seisma jäänud hoone on uue omaniku, GMP Investeeringud OÜ käes läbinud kapitaalse restaureerimise, mille käigus on ehitis tagasi saanud oma endisaegse sära. Restaureerimisprojekti on teinud Merike Raid (Tari AS), kontseptsiooni autor on Aivar Roosaar ja ehitaja Vilcon Ehitus OÜ — Aivar Midri ja Taavi Lang.

Lisaks Friedheimi villale kandideeris samas kategoorias ka Haapsalus Kalevi 4 asuv eramaja. Muinsuskaitseamet tänas omanikke Madiken ja Lauri Oja ning projekteerijat Harry Lindemanni julge pealehakkamise ja pühendumise eest.

Kokku anti muinsuskaitseameti aastapreemiaid välja 13 valdkonnas: hästi restaureeritud mälestis, hästi restaureeritud kunstimälestis, hästi taastatud hoone muinsuskaitsealal või kaitsevööndis, uus ajaloolises keskkonnas, aasta leid, aasta tegu, pärandi tutvustaja, pärandihoidja, parim uurija, hea restauraator ja hea koostööpartner, lisaks antakse välja ka muinsuskaitse elutööpreemia ning Agne Trummali nimeline noore muinsuskaitsja preemia.

Samas kategoorias kandideerisad aastapreemiale veel Hommiku 5/1 ja Hommiku 5/2 Pärnus, Pargi 2a Kuressaares ja Staapli 10 Tallinnas.

Tänavustele preemiatele esitati kokku 79 kandidaati üle Eesti, laureaadid kuulutati välja Turbas mootorispordi muuseumis Momu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz