Läänemaa suurim kool testis esmaspäeval ühe klassitäie lapsi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu põhikooli direktori Anne Mahoni sõnul pole võimalik kolm korda nädalas 700 õpilast korraga testida. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu põhikooli direktori Anne Mahoni sõnul pole võimalik kolm korda nädalas 700 õpilast korraga testida. Foto: Arvo Tarmula

Maakonna suurim, 700 õpilasega Haapsalu põhikool testis eile ühe klassitäie lapsi põhjendusega, et terve kooli testimiseks pole lapsevanemate nõusolekut ja käib üle jõu.

Haapsalu põhikoolis testiti eile prooviks üks klassitäis lapsi, direktor Anne Mahoni sõnul võttis see peaaegu terve tunni – 45 minutit. Kuigi lapsed said Mahoni sõnul hakkama ja neile tundus see isegi meeldivat, polnud eile vähimatki selgust, kes ja mis intervalliga hakkab Läänemaa suurimas, 700 õpilasega koolis lapsi testima. Direktor sellega ei kiirusta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Undu
2 aastat tagasi

No tulemused on juba käes, neli peret peale kooli avamist kõik maas koos kahe lapsega, teised pereliikmed ka.

ehk veidi rahulikumalt
2 aastat tagasi

vaataks mis teadlased päriselt ütlevad. Laste jaoks kovid mingit ohtu ei kujuta,peetakse laste jaoks kergemaks haiguseks kui grippi. Pigem soovitatakse just et lapsed kiirelt kõik läbi põeksid, sest siis saavad nad palju tugevama kaitse kui on mistahes vaktsiin (millel võivad olla omad riskid) ja lisaks panustavad karjaimmuunsusesse. laste laialdamine läbipõdemine on teadlaste poolt välja tooduna väga normaalne lahendus. Rootsi valis kohe selle tee- neil pole kunagi koolid kinni olnud, lapsed ja koolipered pole ka praegu selle all kannatamas. Mõned kes haigkes jäävad, lähevad koju paranema, ja teised õpivad rahulikult edasi.Õpsid ju kõik kangesti vaktsitud-ups, selgub et see neid muidugi nakatumise… Loe rohkem »

Jah!
2 aastat tagasi

Kuulsin ka raadiost, kuidas üks väike poisike vastas kui temalt küsiti kas ta sai ise enda tesimisega hakkama – panin vatitupsu IGASSE ninasse ja siis selle lahuse sisse… Appiiiii!

Maali
2 aastat tagasi
Reply to  Jah!

Lapse mõistes IGASSE ninaauku tähendab mõlemasse 😆😆😆😆

Lemps
2 aastat tagasi

Miks Haapsalus kehtivad Mahoni reeglid, Priinits-Naukase ja Sukles jookseb?

Aki
2 aastat tagasi

Kas keegi ütleks siis mis ja kuidas teha nii, et kõik oleks rahul. Lahti lasta, kinni panna.. Sõimamine ja nimede panemine ajab muidugi kohevile, aga pole meil mõistust midagi ette võtta.

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  Aki

Misasja. Kui mul oleks nii palju tarkust, et terve maa õnnelikuks, rikkaks ja terveks teha, no siis ma võiksin ju peaminister olla. Paraku ma nii tark ei ole, aga need kes igasuguste ära panemistega seal valitsuses kangesti olla tahavad, siis ootaks ka enamvähem kõiki rahuldavat lahendust, muidu pole ju seal mõtet maksumaksja raha vastu võtta, aga ei, vaata enne valimisi ei tee ühtegi otsust, las surevad koerad, reiting on oluline. Teiemeelest on see täitsa ok või?

Lumememm
2 aastat tagasi

Suklesele bandele kinga ,Lossiplatsis ja Kohtumajas suurpuhastus…
siis saab ehk sellest Debiilikute Pealinnast asja ka veel,,,

just
2 aastat tagasi
Reply to  Lumememm

mine kooli laps

Lumememm
2 aastat tagasi

direle kinga ja siis vaatame edasi,,,

õhtune
2 aastat tagasi

Soovitan teile möistust! Ja see inimene kes siin Suklest Vürstiks nimetab.Tahaks öelda.Ara sa siin midagi tiitleid jaga.Nii vöib keegi sellega harjudagi.Alustame ikka tallipoisist.

õhtune
2 aastat tagasi

Koolid Haapsalus kohe distansile! Nöus sellega et sellinne testimine ei anna midagi.Mahoni ,kuidas sa soosid nakatumist!?Lased testimata öpilased kooli sise ruumidesse???KAS nüüd on lapsed katsejänesed?Mida rohkem nakatuvad,viivad kodudesse.Mida rohkem läbipödenuid-riigile hea!

Lumememm
2 aastat tagasi

700 õpilast…
Haapsalus on algkool.põhikool ja gümnaasium…
ühes klassis 150 last vähemalt…
vähem tina panna