Video: Posti tänav enne ja nüüd (02.10.2020 vs 08.07.2021)

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Posti tänav 2. oktoobril 2020. Foto: Urmas Lauri
Posti tänav 2. oktoobril 2020. Foto: Urmas Lauri

Kolmapäeval hommikul alustas Läänemaa metsaühistu Haapsalus Posti tänaval puude langetamist, neljapäeva õhtuks oli tänavaäär lage.

Peatänava mõlemas servas võeti kokku maha üle saja puu, alles jäid mõned puud Tallinna maantee ja Nurme tänava ristmiku vahel. Linnavalitsus on põhjendanud enamiku Posti tänava puude mahavõtmist sellega, et puude juured saaksid ehituse käigus kannatada ja pärast remonti nad enam ellu ei jääks.


Haapsalu Posti tänav: 2020-10.02 vs 2021.07.08. Fotod ja video: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik.
2 aastat tagasi

Nüüd on ikka miljon korda ilusam. Vähemalt avar, valge. Posti tn. on ju niiilusad majad. Need ometi paistavad nüüd täies hiilguses välja. Tuppa paistab päike ja valgus.

Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik.

Ilusad majad? Pooled on täielikud lobudikud, mis tuleks samuti lammutada. Kasvõi see veetornivastas asuv kuur.

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

On üks kraaviäärne tee kust võeti talvel pajud maha, enne oli seal mõnus jalutada suvehommikul, nüüd juba pool üheksa seal valitses leitsak.
Minna ajalukku linnapeana, kes keset kuuma suve laseb maha võtta ainsad linna peatänaval varju pakkuvad puud, see pole kerge saatus.
Kuidas me oleme nii kaugele jõudnud, et kusagilt kaugelt teele pandud raharong, (heade kavatsustega muidugi) paneb tegema asju, mida ühiskonnas kus terve mõistus on au sees, keegi ei teeks?

SaeMees
2 aastat tagasi

Kõik naeravad mõnitavalt meie Linna üle…
Et meie LinnaKiilaspea olevat koguni Vene Luure agent… 🤪
On mõttekohti…
Haapsalu Peterburi sõprusühing… Ilus loosung… 🤪

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  SaeMees

Eestis on kahjuks nõuka ajaga tulnud komme jube palju alkoholi jooma hakata. See on päris suur mure tegelikult.

Arvos
2 aastat tagasi

See on väga rõve mis seal tehtud on.

ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Igasugused erinevad ilusad majad tulid välja, varem ei pannudki nii tähele. Vanad puud asendatakse uutega.

?????
2 aastat tagasi

Lõpetage, polegi midagi teha! Mis lännu, see lännu ja vaatame, mis saab edasi! Arvan, et ära tüütab juba üks teema ja kuidas teame, et uus parem pole?!

nojah
2 aastat tagasi

Nüüd võiks otsida ka pilte, et kuidas siis 1960ndatel see senine allee rajati. Loogika ütleb, et ka siis tõmmati plats puhtaks, et rajada ühtlane ja üheealistest puudest allee.

Peep
2 aastat tagasi

Tundub et Urmas Lauri poolt see teadlik viha õhutamine ja soola rabutamine haavale.

Milleks järgmine asi üle panna?

Läinud see rong ja ootame uut

ilusad majad
2 aastat tagasi
Reply to  Peep

tulid lõpuks nähtavale. ja mis kõige tähtsam, puud ei tekita enam kahju majadele. (katused ei sammaldu, juured ei lõhu vundanenti. jne.) Tean millest räägin, sest oman kinnisvara mis asus paplialee kõrval. Korrusmajas on hea olla “roheline” sest need puud mis on maja kõrval jõuavad hulk aega veel kahju teha, enne kui tunda annab.

Hpsl
2 aastat tagasi

Sigadus. Ja asjatundmatu. Ja demagoogia. Linnapea Sukles kirjutab sotsiaalmeediasse järjepanu postitusi, milles üritab rääkida kui puuteadlane – et olid mädanikukolded, vanad haiged puud jne. Samas need üksikud dendroloogid ja arboristid, kes on sõna võtnud, on rõhutanud, et Suklese jutt on puhas jama. Need puud ei olnud nii haigeid midagi, neid puid oleks saanud ning tulnud kaitsta ja alles hoida. Ning samamoodi – ka arhitektid, kes on sellel teemal varasemalt sõna võtnud (nt Pere jt), on rõhutanud, et selline ehitus ei sobi kaasaegsesse Euroopasse teps mitte. Tänapäeva maailmas sellist sigadust ei tehta. Haapsalu on rikutud, ja taastumiseks kulub veel aastakümneid.

nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Hpsl

Need samad valvejoodikud, kes igas hapukurgidraamas üritavad pildile pääseda? Ise pole puid näinud, aga oskavad kaugelt diagnoosida kui terved nad olid….

noonii
2 aastat tagasi

viimane pilt näitab paika mis tuleks maha buldooserdada!!!

täitsa p
2 aastat tagasi

nagu sõda siia ka jõudnud

Nii ongi
2 aastat tagasi
Reply to  täitsa p

peale sõda, siis kui renoveeriti ja ehitati kenasti kõik üles. Värske ja ilus, uus lootuse pilt

no mida
2 aastat tagasi
Reply to  Nii ongi

siin Haapsalus nii väga renoveeriti. Mis sõjast alles jäi, see jäi, hiljem võõbati kas kollaseks, roheliseks või pruuniks. Aga ehitati ainult sõjaväelastele ja. MEK’i ja KEK’i tõõlistele, kes ehitasid maale ja väheke ka linna. Peale veetorni on kõik üks betooni jura, mille “parim enne” tähtaeg on ammu möödas. Tõeline Haapsalu on vanalinn.