Läänemaa võidutuli läks teele Ridalast

Andra Kirna

andra@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 87

2021 võidutuli Ridala kirikus, tuletoojad Kadi Suurkask ja Raido Mölder. Foto Andra Kirna

Võidupüha pärastlõunal toimus tänupalvus Ridala kirikus ja pärast seda jagati Läänemale laiali võidutuli.
Tänupalvusel teenis Ridala koguduse õpetaja Küllike Valk, esinesid õpetaja Anne Pääsukese laululapsed ja kõneles Läänemaa kaitseliitlane Heiki Magnus, organist oli Lia Salumäe.
Võidupüha tuletoojateks olid tänavu 1991. aastal sündinud naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased.
Võidupüha paraadilt Paides Keskväljakul tõid president Kersti Kaljulaidilt tule Läänemaale nooremseersant Raido Mölder ja naiskodukaitsja Kadi Suurkask. Tule andis Ridala kiriku juures lipuväljakul edasi valdadesse, osavaldadesse ja Vabadussõja mälestussammaste juurde viimiseks kaitseliidu Lääne maleva pealik Andres Välli.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see usk
2 aastat tagasi

mida meil siin võõra raha eest promotakse , pole eestlaste usk , vaid meie anastajate poolt meile sajandeid pealesurutud usk

Mees
2 aastat tagasi

Naistel oli määrav osa vabadussõja võitmisel. Neid siiski on vähe meenutatud. Kel huvi, kuulake saadet “Eesti lugu. Naised vabadussõjas”.

kirik
2 aastat tagasi

on jälle ühe eestlaste traditsiooni kaaperdanud ja selle palaganiks muutnud

Heiki Magnus
2 aastat tagasi
Reply to  kirik

Ridala kirikus on Vabadussõja mälestustahvel Ridala kihelkonna poegade mälestuseks, kes isamaa kaitsmiseks oma elu ohverdasid Eesti Vabadussõjas 1918-1920, mälestustahvel avati kirikus 1928. Okupatsiooni alguses kaeti mälestustahvel oskuslikult lubjaga ning peale pandi ka laulude numbritahvel, nii sai kirikus olema kaks numbritahvlit. Oleme tänulikud inimestele kes oskasid suud pidada ja seda saladust hoida, kanda ja järgnevatele põlvedele edasi anda. Mälestustahvli taasavamine toimus 9. okt. 1988. 2013.a. ajaloopäeval augustis avati Ridala kirikus mälestustahvel Kaitseliidu ohvitseridele (mälestustahvlil on neli nime) ja mälestustahvel Läänemaa metsavendadele, mälestustahvlid annetas OÜ Ungru Paekivi. Kaitseliidu Lääne maleva juhatuse otsusel toimus võidutule vastuvõtmine ja üleandmine Ridalas. Sellel aastal möödus esimeste… Loe rohkem »

to kirik
2 aastat tagasi
Reply to  Heiki Magnus

Imestan Heiki Magnuse visadust ja sihikindlust lollidele seletada, mida tähendas vabadussõda, mida tähendab kaitseliit ja kirik eesti rahvale

Imestan to kiriku
2 aastat tagasi
Reply to  to kirik

ebaviisakust inimesi kohe lollideks lahterdada! Mida sina oled selle jaoks teinud, et uurida, miks nii arvatakse. Aita selgitada. Sina aga aina imestad??

Arnold
2 aastat tagasi
Reply to  Heiki Magnus

See on tõesti harukordne. Seda saladust teadsid paljud-sajad inimesed. Suured ja väiksed. Noored ja vanad. Mehed ja naised. Ja saladus jäi saladuseks. Ja mis kommentaarid “kiriku kaaperdamistest ja palaganist” ?