Lääneranna kergejõustiklased tõid Pärnumaa meistrivõistlustelt kamaluga medaleid

Maria Reks ja Janne-Ly Siimon kaks medlait odaviskes. Foto: Jaanus Getreu
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Robico Villers ja Paul Lomp kaksikvõit 1500 m. Foto: Jaanus Getreu

Reedel ja laupäeval, 22.-23. mail toimusid Pärnu Rannastaadionil väga heades tingimustes Pärnumaa 2021 aasta kergejõustiku meistrivõistlused.

Võistlused olid nagu ikka Pärnule kombeks, ülihästi korraldatud. Maakonna esivõistlustel mõõdeti sportlastele aegu elektrilise ajamõõduga, sprindis ja kaugushüppes olid kasutuses tuulemõõtjad. Kõik tulemused, mis sportlased saavutasid olid edetabelikõlbulikud.

Võistlused toimusid kahel erineval päeval. Tegemist oli piirangutest tingitud nõudmisega. Päevas ei tohtinud staadionil viibida rohkem kui 110 sportlast.

See tagas ka väga laia aladevaliku, kahele päevale sai alad kenasti ära jaotada ja võistlus kulges tõrgeteta ja ladusalt. Kavas olid 100 m, 400 m, 1500 m jooksud. 100 ja 110 meetri tõkkejooksud. Kaugus, kõrgus ja teivashüpe. Kuulitõuge, kettaheide, vasaraheide, odavise.

Tõeline kergejõustiku pidupäev.

Kergejõustiku esivõistlustest võtsid osa kergejõustiklased alates U16 vanuseklassist kuni veteraniseisuses sportlasteni välja. Medalivõiduni jõudis 15 erinevat Pärnumaa spordiorganistatsiooni.

Juba kolmandat aastat tegid uue kodumaakonna esivõistlustel eeskujuliku etteaste Lääneranna kergejõustiklased.

Selle aasta Pärnumaa kergejõustiku meistrivõistlustelt toodi 19 medalivõitu, neist üheksa olid kuldsed. Sportlased said hakkama kaheksa iskliku rekordi parandusega. Suurt rõõmu teeb, et väga heast küljest näitasid koduvalla eest taas end noored jalgpallurid, kes igapäevaselt Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi esindavad. Poisid maitsesid siin medalirõõmu nii jooksudes, kui ka näiteks kettaheites ja kuulitõukes. Väga tublid olid Lääneranna naissportlased ja eriti väärivad kiitust meie veteranid, kes alati kodukanti esindama tulevad.

Suurepärase võistluse tegi Kevin Leemets poiste U16 vanuseklassis. Lõuna-Läänemaa JK väravavaht võitis Pärnumaa meistritiitlid nii kuulitõukes, kui kettaheites. Selleks tuli tal edestada kõvas konkurentsis erinevaid Pärnu kergejõustikuklubide heal tasemel noorsportlasi. Uus rekord tuli noormehel 4.kg kuuliga-11.48. Dramaatiline oli kettaheide, kus ta möödus alles viimase heitega oma konkurendist Kilingi-Nõmme gümnaasiumist. Tulemuseks 1 kg heitevahendiga siin 31.82.

Samas vanusegrupis oli Kenneth Lomp uue isikliku rekordiga 14,47 100 meetri jooksus kaheksas.

U18vanusegrupis jooksid Paul Lomp ja Robico Villers end kaksikvõidule 1500 meetri jooksus. Noorte jalgpallurite ajad olid vastavalt 6.09,46 ja 6.17.80.

Paul noppis veel pronksi 400 meetri jooksus uue iskliku rekordiga 64.54.

100 m sprindis olid noormehed vastavalt viies ja kuues. Paulile uued rekordnumbrid 13.68, Robico ajaks siin 13.86.

Meesveteranide 100 meetri jooksus tuli õpilaste treener Jaanus Getreu 16,5-ga teiseks.

1500 meetri distantsil saavutas veteranide hulgas hõbemedali Martin Murre. Ajaks talle 5.07,01.

Meeste odaviskes sai Egert Indres neljanda koha, tulemus 42.65. See on mehe uus rekord ja tõstab teda ka meie kohalikus edetabelis.

Kettaheites tuli tulemuseks 33.47 ja pronksmedal. Ainar-Sten Junker oli siin neljas tulemusega 31.38. Kaugushüppes kuulus Ainar-Stenile viies koht, tulemusega 5.61.

Meesveteranid võtisd siin samuti medaleid.

Pärnumaa meistriks kettaheites tuli Jüri Saatmäe. Paatsalu mehe tulemuseks mõõtsid kohtunikud 31,99.

Paadremaa sportlase Silvar Salumetsa pronksine kaar oli aga 25.71 meetri pikkune.

U18 neidude kettaheites tuli Pärnumaa meistriks Kulla Saatmäe. Tema tulemuseks siin 28.39.

Kulla on sellel alal tulnud 2017 aastal ka Eesti U14 vanusegrupis Eesti noorte meistriks. Seega väikene tagasitulek võistlusrajale.

Naistest teenis hõbeda Janne-Ly Siimon, tulemusega 25.51.

Kaks aastat nooremate, U16 grupis tegi tubli kuulitõukevõistluse Virtsu Kooli 7.klassi tüdruk Heleliis Loops. Ta tõukas võistlusolukorras oma parima tulemuse, 7.89. See andis 7.koha.

Naiste kuulitõukes oli viies Jnne-Ly Siimon, talle mõõdeti 8.99.

Odaviskes kordas oma eelmise aasta hõbedavõitu Maria Reks. Sellel aastal gümnaasiumi lõpetav spordineiu tulemuseks sellel korral 26.09. Kolmas oli siin Janne-Ly Siimon, kes sai katse pikkuseks 25.15.

Kõrgushüppes võttis pronksmedali Maria Reks, kellele alistus kõrgus 1.35.

Naisveteranidest teenis kolm kuldmedalit Ene Siitsman. Odaviskes sai ta tulemuseks 22.05, Kuulitõukes 10.52 ja Kettaheites 25.23.

Lääneranna vald oli oma medalivõitudega üldarvestuses Pärnu Altiuse ja Pärnu Kalevi Kergejõustikukooli järel kolmas.

Suurepärase võistluse tegi meesteklassis veel ka meie valla elanik Kaaro Saatmäe. Paatsalus elav, Pärnus Koidula gümnaasiumi lõpetav ja Pärnu Niidupargii Kergejõustikuklubi esindav sportlane teenis neli medalit.

Kuldmedalid tulid vasaraheites ja odaviskes: 52,64 ja 50.31. Hõbemedalid aga kettaheites ja kuulitõukes tulemustega 37.21 ja 11.10.

Lihulast pärit, kuid nüüd Pärnus elav ja samuti Niidupargi klubi eest võistlev Gertu Küttmann sai kolm kulda. Ta oli parim nii vasaraheites, kuulitõukes, kui kettaheites.

Meie järgmised kergejõustikuvõistlused on plaanitud 4. ja 19.juunile, kui toimuvad Läänemaa noorte ja täiskasvanute meistrivõistlused.

Fotod: Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tsinovnik
2 aastat tagasi

Pärnu värk Läänemaa lehes ???

Veteran
2 aastat tagasi

Vaadates tulemusi siis korralikust spordist oli asi kaugel. Kes kohale läks ja veidi ka liigutas, see medali ka sai. Rõõmustamiseks ja hõiskamiseks eriti põhjust pole.
Aga kui pakutakse nii lahja konkurentsiga võistlusi siis tasub medaleid korjata.

Vaatasin ...
2 aastat tagasi
Reply to  Veteran

…ka et 90’ndatel oli meil klassis ka kõvem konkurents, kui praegu hiidmaakonnas.