Laikmaa muuseum teeb uksed lahti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ants Laikmaa majamuuseum. Urmas Lauri

Ants Laikmaa majamuuseum Taeblas avab hooaja väikese koosviibimisega 5. mail, kunstniku 155. sünniaastapäeval.

„Teeme sõpradele väikese peo,” ütles Ants Laikmaa majamuuseumi juht Eha Nõmm. Laikmaa sõbrad kogunevad igal aastal 5. mail, kui on kunstniku sünniaastapäev.

Mullu eriolukorra ajal jäi kokkusaamine ära. Tänavu aga käiakse väikese seltskonnaga Laikmaa haual, süüakse kringlit ja meenutatakse Laikmaa muuseumi neid sõpru, keda elavate kirjas enam ei ole. „Ants Roos, Leo Treu ja Ülle Meister,” loetles Nõmm. Kõik kolm olid Laikmaal sagedased külalised ja on esinenud seal näitustega.

Tänavuse hooaja avab Tiiu Pallo-Vaigu näitus „Mõeldes Johannes Võerahansule”. Pallo-Vaik õppis kunsti Võerahansu käe all, Võerahansu enda õpetaja oli omakorda Ants Laikmaa.

Pallo-Vaik kuulus noorte kunstnike rühmitusse ANK 64, mis tegutses 1960ndatel ja oli seotud Vene underground-kunstnikega. Sinna kuulusid Marju Mutsu, Malle Leis, Aili Vint, Jüri Arrak, Tõnis Vint jt.

Pallo-Vaigu maale näeb Laikmaal 9. juunini. Muuseum on avatud kolmapäevast pühapäevani kl 11–17.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments