Laikmaa elu vormub Läänemaal suvelavastuseks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lavastaja Erki Aule (taga vasakul), näitleja Külli Reinumägi (ees) ja kunstnik Elisa Sinisalu Ants Laikmaa muuseumi pargis. Foto: erakogu

Ants Laikmaa majamuuseumi terrassist saab juulis ja augustis näitelava, kus mängitakse maha legendaarse maalikunstniku elukäik.

Kuigi proovid pole veel õieti alanudki, käivad ettevalmistused täie hooga. Linnateatri näitleja Indrek Ojari öökapil on „Kaanekukk” – Endel Nirgi monograafia Ants Laikmaast, et sotti saada, mis mees too vastuoluline kunstnik õieti oli. Näitleja Külli Reinumägi lõpetas äsja kaks telliskivi mõõtu teost Marie Underist ja Aino Kallasest, kahest daamist, kellel oli Laikmaa elus tähtis osa.

Kui veab, võib juba kevadsuvine külastaja Laikmaa pargis kohata Ojarit või Reinumäge, näitlejaid Raimo Passi või Kristjan Lüüsi, kes Laikmaa radadel uidates ajaloovarje püüavad, et kesksuvel ise neist otse vaatajate ette astuda: Ants Laikmaa, Marie Under, Aino Kallas, kunstnik Oskar Kallis ja Friedebert Tuglas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments