Oru hooldekodu kütab kirgi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Oru hooldekodu juhataja Helga Kumeli sõnul vajavad hooned kiiremas korras remonti, sest ahjud on lagunenud ja hoolealused jäävad sügisest külma. Foto: Andra Kirna

Oru hooldekodu juhataja Helga Kumeli sõnul vajavad hooned kiiremas korras remonti, sest ahjud on lagunenud ja hoolealused jäävad sügisest külma. Foto: Andra Kirna

Kiiruga valminud eelnõu Räägu mõisas asuv Oru hooldekodu maha müüa võeti küll tagasi ja volikogu seda ei arutanud, kuid vallajuhid otsivad endiselt hooldekodule ostjat.

Eelnõu läinud neljapäeval volikogu istungil tagasi võtnud Lääne-Nigula abivallavanem, tol hetkel vallavanema kohusetäitja Taivo Kaus tunnistas Lääne Elule, et eelnõu oli koostatud kiiruga. Peale müügisoovi pidanuks seal olema ka analüüs, kui palju remont maksaks ja kas vald võiks siiski ise selleks laenu võtta. „Selle analüüsiga me ei jõudnud tegeleda,” ütles Kaus Lääne Elule.

Lääne-Nigula uus vallavanem Janno Randmaa ütles Lääne Elule, et nad koostavad uue eelnõu, kus on käsitletud mõlemat võimalust – nii müüki kui ka laenu. „Kas remontida või müüa, see sõltub siis juba maksumusest,” ütles Randmaa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
noh
2 aastat tagasi

kas saaks kuskil allkirja anda ja kuhugi protestima minna? Ei tea, küll, miks see hea on, aga hirmsasti tahaks.

Plood
2 aastat tagasi

Häbi valla noortele ametnikele.Suhtuda eakatesse nii ….jäävad külma?Läbi elatud vene aeg, uue Vabariigi välja vöidelnud-ja polegi enam kohta kui tervis nörgeneb. Austust ! Kindlustatud vanaduspölv on tasu läbi elatud raskete aegade eest.
Mida te noored sellest teate? Austage vanemaid.
Parandage ahjud- vana hea maja-andke inimestel elada seal-olete selle võlgu vanemale põlvkonnale.

Tiit
2 aastat tagasi

Sotsist Suurest on saamas ärimees Suur.

Mõte
2 aastat tagasi
Reply to  Tiit

Sellest kommentaarist on küll palju kasu pika ja väärika elu elanud eakatele. Paljud neist on raskeid aegu näinud ja nüüd on veel külmaohus ja solgutada ka lõpuks. Staadionit on vaja jah aga joosta, hüpata ja palli taguda saab ka metsa all. Vanuritel pole kahjuks valikuvõimalusi.

siililegi
2 aastat tagasi
Reply to  Mõte

on selge, et Suur ja Lõhmus tahtsid Hooldekodu ära nihverdada. Selline hind, mida oli pandud alghinnaks oli täitsa ulme, nad peavad volikogu liikmeid ikka täis idiootideks, kes kogu aeg hääletavad nii, nagu nad ette ütlevad. Õnneks on Orul ka asjalikke inimesi, kes oma vara ei lase maha parseldada.