Eesti Raudtee kuulutas välja Saunja-Risti raudteelõigu projekteerimistööde hanke

Keskerakonna valitsus lubas raudtee taastada Haapsaluni. Malle-Liisa Raigla
Raudtee jõuab Haapsalule üha lähemale. Malle-Liisa Raigla

Eesti Raudtee eesmärgiks on 2021. aastal välja kuulutada kõik projekteerimishanked Haapsalu-Rohuküla raudtee taastamiseks.

Lisaks käimasolevatele Turba-Ellamaa ja Risti-Ellamaa raudteelõigu projekteerimistele, kuulutas ettevõte täna välja juba kolmanda Haapsalu raudtee projekteerimishanke ‒ Saunja-Risti raudteelõigul.

„Saunja-Risti vahelise projekteeritava raudteelõigu pikkuseks on ligikaudu 22 km. Raudteelõigu projekteerimistööd hõlmavad muldkeha, rööbastee, ülesõitude ja -käikude, parkla, piirdeaedade ja ooteplatvormide projekteerimist. Samuti tuleb rekonstrueerida ka raudteelõigule jäävad truubid ja sillad,“ kommenteeris Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

Projekteerimistöödega soovitakse eduka hankemenetluse ja lepingu sõlmimise järgselt alustada teise kvartali jooksul. Eesti Raudtee ootab hankele pakkumisi 23. aprillini.

Samuti on plaanis sel aastal veel välja kuulutada ka ülejäänud Haapsalu raudtee taastamiseks ette nähtud projekteerimishanked: Lääne-Nigula valla piir-Haapsalu ja Haapsalu-Rohuküla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naine
3 aastat tagasi

kõige hullem on,kui midagi toimi ja et tehta. Ma küll usun et ükskord see rong tuleb.Mäletan kuidas lapsena käisime tihti rongi saabumist vaatama.Selline elu-melu käis jaamas……

ma teeks ka ühe sõidu
3 aastat tagasi
Reply to  naine

Küll ta tuleb ka. Nostalgia pärast see just tehaksegi. Ega vahet ju ei ole siis, kas saabub tühi või pooltühi rong. Ikkagi rong.

jestonian õhk
3 aastat tagasi

meie soovime taastada lennuliikluse talabanana ja põhjamaa veneetsia vahel, kõik kes sedasamuti soovivad tulge pühapäeval lennuväjale vilgutame ja ootame koos

Vambola
3 aastat tagasi

Tore uudis!

Arvos
3 aastat tagasi

Väga hea, väga hea. Nüüd kiun kähku lahti nende poolt kes rongiga ei sõida. Paluks igasugust jama tasuvuse kohta, kuidas raha raisatakse jne. Hädaldage terviseks ja klähvige kuis jaksate. Karavan läheb edasi.

mustronk
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Karavan kasutusel olnud mitu sajandit tagasi, kas on mõtet surnud lehmale enam hinge sisse puhuda…?

Ajuhiiglased
3 aastat tagasi

Ajuhiiglased jälle kommenteerivad. Ehitatakse ja projekteeritakse etapiviisiliselt. Sel aastal hangitakse kogu projekteerimine ja ka Turba-Risti ehitus.

muidugi
3 aastat tagasi

Ja eriti hea meel on selle üle, et rong hakkab sõitma vähemalt Saunjani. Järgmisel aastal, kui tuludeklaratsiooni saab jälle esitada, esitan maksuametile ka avalduse, kus palun minu maksuraha ikka jätkusuutlikult kasutada ja ühistransporti sellest vähesest mitte sentigi paigutada.

Majaomanik
3 aastat tagasi

Hea uudis.Meeldiv oli kuulda täna Vikerraadios,et tulevane RM kantsler,praegune Elroni juht toetab Haapsalu-Rohuküla raudteed.Rahas pole ju küsimus!

Tühjus
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Seda muidugi, raha pole ju maa pealt otsa saanud. Asi võiks aga mõttekas ometi olla. Seda ta pole mitte.

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Tühjus

Kas iga tegemine peab olema kindlasti kasumiga?

tühjus
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Kus mul kasum nimetatud on? Mõte ja vajadus puudub, aga no nimetan siis – kasumist ei ole juttugi, nulli ka ei jää.

Majaomanik
3 aastat tagasi
Reply to  tühjus

Mul ei olnud 20 aastat jalgratast,mõte ja vajadus puudus.Nüüd on,kuigi mõte ja vajadus puudub.Sõidan nüüd iga päev,kui vähegi võimalik.

tühja vaidled
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Kui sõidad, on mõte. Kui sõidad on vajadus, muidu ei oleks võimalikki. Kui ratast ei oleks (olgu siis ostetud, laenatud, kingiks saadud, kasvõi varastatudki – vahet pole), no vot ei sõidaks.