Läänemaa ja Harjumaa vahel kasvas nädalaga liikumine 39 protsenti

Avatar

BNS

Harjumaa ja Läänemaa vahel suurenes liiklus. Foto: Urmas Lauri

Telia värske liikuvusandmete analüüs näitab, et pärast 11. märtsil välja kuulutatud lukustusperioodi on inimesed asunud taas aktiivsemalt linnast maale liikuma.

Telia võrdles inimeste liikumisaktiivsust eelmisel ehk esimesel täispikal piirangute nädalal ning märtsi esimesel nädalal.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juhi Holger Haljandi sõnul jätkus läinud nädalal trend, mis sai alguse juba nädal varem ehk märgatavalt vähenes inimeste liikumisaktiivsus suuremate linnade ja nendega piirnevate valdade vahel.

„See lubab eeldada, et paljude inimeste tavapärased marsruudid kodu ning töökoha või kooli suunal on muutunud. Samal ajal on näha, et liikumine maakondade vahel on olnud tõusvas trendis ehk inimesed on sarnaselt eelmise aasta eriolukorrale võtnud taas suuna oma maa- ja suvekodudesse,“ ütles Haljand.

Nii kasvas eelmisel nädalal näiteks Harjumaa ja Pärnumaa vaheline liikumine võrreldes märtsi esimese nädalaga 28 protsenti, Harjumaa ja Läänemaa vaheline liikumine suurenes aga koguni 39 protsenti. Eestis tervikuna kasvas maakondade vaheline liikumine läinud nädalal kuus protsenti võrreldes märtsi esimese nädalaga.

Sootuks teine pilt avanes inimeste liikumisaktiivsuse võrdluses suuremate linnade ja nendega piirnevate valdade vahel, kus liikus inimesi eelmisel nädalal 13 protsenti vähem kui märtsi alguses. Näiteks Tallinna ja Rae valla vahelised sõidud kahanesid 26 protsenti, Viimsi ja Tallinna vaheline liiklus vähenes 23 protsenti ning Tartu ja Kambja valla vaheline liikus vähenes 28 protsenti.

Kokkuvõttes reisiti Tallinna suuna eelmisel nädalal 17 protsenti, Tartu suunal üheksa protsenti ning Pärnu suunal 10 protsenti vähem kui märtsi esimesel nädalal. Seevastu Narva suunas tehti reise neli protsendi võrra enam kui märtsi alguses.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Harald
Harald

Miks ei ole maakondade vahelist relvastatud lukku???
Nagu mujal kõikjal maalimas??? 😍

sealt
sealt

see covid tuleb

nii nagu
nii nagu

Sõidame Eestimaa vabaks!

wpDiscuz