Haigla: luumurruga operatsiooni ootamine on tavapärane

Kiirabid. Foto: Urmas Lauri

12. märtsil pisut pärast südaööd oli Haapsalus Posti tänaval avarii, kus 22-aastase naise juhitud BMW sõitis vastu puud.

Avarii tagajärjel murdis 18-aastane kõrvalistmel istunud tütarlaps käeluu. Eesti Ekspress kajastas, et koroonaviiruse tõttu pidi tütarlaps kannatama 36 tundi valude käes enne kui operatsioonile sai, sest Tallinna ja Pärnu haiglad uusi patsiente vastu ei võtnud.

Läänemaa haigla ravijuhi Alge Vare sõnul ei olnud patsiendi ootamine tingitud koroonaviirusest, vaid tegemist on tavapärase praktikaga. Kuna Haapsalu haiglas puudub luumurdude opereerimise võimekus, pannakse Haapsalus vaid kips ja patsiendiga lepitakse kokku hilisem operatsiooniaeg. „See on kogu aeg nii olnud,” ütles Vare.

Vare sõnul on operatsiooniga viivitamine vajalik selleks, et turse alaneks ja inimene oleks enne operatsiooni mõnda aega söömata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Äkre
3 aastat tagasi

Ravijärjekorras ootamine on rahvuslik traditsioon olnud aastakümneid. Riigi finantstasakaalu säilitamise huvides on vaja enne opertasioone oodata kuna mõnikord paraneb subjekt ise või sureb nagunii ära, mis tähendab lisakokkuhoidu. Kallid isikud olge valmis kannatama teiste heaolu nimel kuna seda tehes kaitsete ja aitate teisi.
Häirib see, et levitatakse infot nagu koroona ei tekitaks lisakoormust haiglatele. Haiglad on praegu kindlasti üle koormatud ning kõik peavad kodus püsima ja vaktsiini saama enne väljumist.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

selle vaktsiiniga on jällegi selline lotovõidu teema nagu viimastel päevadel on välja tulnud.

nojah, aga
3 aastat tagasi

Tegelikult ongi täitsa tavapärane, et sa mitte kuskilt tegelikult abi ei saa, kui tõeliselt vaja on. Hea näide on siinkohal tuua pangast, mis kehtib ka erinevatel politsei ja arstide jne alal. Lähed panka, sul on rahalist abi vaja, sest sissetulek on ajutiselt vähenenud, kas annavad laenu, ei anna. Kui hakkad jälle hästi teenima, pakuvad sulle laenu poolvägisi, siis sul ju seda enam vaja pole tegelikult. Vaata apteegi reklaami, küll pakuvad igasuguseid unetablette ja uriinihäred jne jne, aga kui sul häda käes ja tahad tõesti rohtu, mis annaks leevendust korrakski, siis ütlevad ei saa aidata, retsepti vaja. Lähed arsti juurde, siis… Loe rohkem »

Pook
3 aastat tagasi

Ammu teada tõde. Kui tahad, et sind jalad ees haiglast otse surnuaeda viiakse, siis mine Haapsalu haiglasse.

komissar paio
3 aastat tagasi
Reply to  Pook

Pook , vähemalt sina hakkad asjadest aru saama lõpuks .

BMW
3 aastat tagasi

Kas see viga saanud tütarlaps ikkagi mitte tagaistmel ei istunud? Eesistujate turvavööd olid kinni, sest neid ei saa ( isegi kui tahaks) lahti jätta kuna nuidu auto röögib nagu hull. Millegipärast levib siiani mõnede hulgas arvamus, et tagaistmel on nii turvaline, et turvavööd pole vaja kinnitada. Ma küll ei tea, milles see turvalisus seal seisneb.

nojah
3 aastat tagasi
Reply to  BMW

ma ka ei tea, milles selle turvavöö kinnipanemises turvalisus seisneb, kui rong küljepealt sisse sõidab, või puu?

Linlane
3 aastat tagasi

Kas see on ka Teie arvates normaalne, et patsient peab endale ise operatsiooniks haigla leidma? Kuulates tohtrite esinemisi olen mitmel korral kuulnud, et tänapäeval on teadus niivõrd arenenud, et keegi ei pea valudes piinlema või on see kõik vale?

komissar paio
3 aastat tagasi
Reply to  Linlane

Ah , jutuks hea küll ju .

K.s
3 aastat tagasi

Niiet jutud Haapsalu haigemaja ülekoormatusest koroonaviiruse tõttu on kõige puhtakujulisem mögga? St. Kui oled lollakas ja istud kinnirihmastamatta BMWsse siis on paari päevane meeleparandus valukannatamise näol tohtrihärra arust Ok ka viirusevabal ajal? Sul, tohtrihärra, pole vist kunagi old ei bemmi ega naisi…

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  K.s

Sa ise oled m……………………………! Arvatavasti vist arst ka, kuigi e i usuks sellise jutu järgi.

komissar paio
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

No sinuga Hellat , on küll pahasti ikka .

vaeseke,
3 aastat tagasi
Reply to  K.s

kui naiste saamiseks peab (järelkamksuga) bemmi ostma 😀