Lääne-Nigula lükkab Risti tuulepargi vaide tagasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aulepa tuulepark. Urmas Lauri

Aulepa tuulepark. Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu otsuse eelnõu lükkab tagasi Risti tuulepargi ehitaja nõude, et volikogu võtaks tagasi oma otsuse tuulepargi eriplaneering lõpetada.

Volikogu hääletab küll neljapäeval, kuid suurem osa volinikke on algusest peale olnud tuulepargi vastu. Nõude tagasilükkamise kiitis juba heaks volikogu eelarve- ja majanduskomisjon, kuigi kui Lääne-Nigula volikogu otsustas Risti tuulepargi eriplaneeringu lõpetada, oli majanduskomisjoni seisukoht teine.
"Eks volikogu otsustab, kas vaie rahuldada või mitte. Samal ajal on ettevalmistatud otsuse eelnõu. Otsuse eelnõu on vormistatud sellisena, et vaiet mitte rahuldada," rääkis Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Neeme Suur ERR-ile.

Suur lisas, et kui vallavolikogu vaiet ei rahulda, võib Enefit Green pöörduda oma õiguste kaitseks kohtu poole ning vald on valmis sellisel juhul ka kohtuvaidlusega edasi minema.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rähn
3 aastat tagasi

See enevit on ikka uskumatult ülbe- sellele kambale ei loe rahva arvamus midagi! Õnneks volikogu siiski arvestab inimestega ja pole nõus tuhandete lindude-loomade elupaikade hävitamisega.Kindlasti peavad inimesed neid tulevatel valimistel hea sõnaga meeles. Küll aga on siiani mõistatus,miks nn.rohelised siiani vait on ning kas ja kellele peab kilekotiga raha viima ?Kui Dirhamisse taheti paari haiga okeanaariumi teha,oli kisa taevani.

Hakkab
3 aastat tagasi

jälle peale see pätlus. Palume kadu.

Maakas
3 aastat tagasi

Kas see jama ükskord ometi ka lõppeb? Soovin otsustajatele selget pead ja kindlat meelt, et püsiksite vankumatult juba valtud rajal.

Vallast
3 aastat tagasi

Jõudu, jaksu! Jääge endale kindlaks!

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Vallast

Jää endale kindlaks ja varsti pole sedagi elektrit, mis praegu

Oijah
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

hellat, kogu Eesti elektritootmine ei olene nendest tühistest tiivikutest. Ärge olge rumal ja palun mõelge oma peaga!

jamps
3 aastat tagasi

siis lähete kohtusse, lihtne …

nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

and?

roherahapesijad
3 aastat tagasi
Reply to  nojah, aga

ei väsi-Aga nad ei arvesta, et inimesed võitlevad oma elupaikade eest. Texsas näitas täielikult ära,kuhu rohe rahapesu viib- miljonid inimesed olid ilma elektrita. Tuulikud on eilne päev ja kasulik ainult ärikatele, kes oodavad suuri toetusi , et siis jalga lasta ja mitte vastutada elektri tagamise eest.Lugege, mis asjatundjad arvavad, juba ammu on olemas vesinikutehnoloogia.

Jalutaja
3 aastat tagasi

Texases osutus probleemiks siiski maagaasil töötavad soojuselektrijaamad

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Jalutaja

Ka nendega oli probleeme, ärge üritage pooltõdesid siin kirjutama hakata!

Jalutaja
3 aastat tagasi

Ahjaa, Herbert Diess ja Elon Musk hiljuti omavahelises vestluses ei pidand vesinikku millekski.
Oletan et teil on arvamus, mitte teadmine.