Luumurru tõttu valudes Haapsalu neiu ootas operatsiooni kaks päeva

Kaks kiirabi töötajat haigestus koroonaviirusega. Foto: Lemmi Kann
Kiirabi. Foto: Lemmi Kann

Haapsalus liiklusõnnetuses käeluu murdnud noor naine kannatas kaks päeva valusid, enne kui leiti haigla, kus oli võimalik kannatanut opereerida, kirjutas Eesti Ekspress.

18-aastase tütarlapse ema Ingrid rääkis Ekspressile, et Haapsalu valvearst helistas nii Tallinna kui Pärnu haiglasse, kuid kumbki haigla uusi haigeid vastu ei võtnud.

„Haapsalu oli tubli, ta sai korralikku valuvaigistit, tehti kompuuteruuring ja röntgen. Öösel pandi käsi kipsi, et luud vähem liiguks, sest neil ei olnud teda kuhugi operatsioonile saata. Öeldi, et ootaksime kodus. Aga valuvaigistid ei aidanud, tüdruk tundis, kuidas luud liiguvad ja karjus valust kodus,“ kirjeldas Ingrid.

Ingrid hakkas omal käel otsima haiglat, kus valudes tütar saaks abi. Põhja-Eesti regionaalhaigla pakkus operatsiooniks 17. märtsi, mis tähendanuks, et lõikust tulnuks oodata koguni viis päeva. Tartu ülikooli kliinikum oli valmis neiu kohe vastu võtma, kuid Haapsalu haigla erakorralise meditsiini osakonna arst pakkus välja lähema variandi, Pärnu haigla tingimusel, et pere leiab ise transpordi.

„Pärnus võeti Covidi analüüsid ja vereproovid, kõigega läks aega. Anti korralikud valuvaigistid ja järgmise päeva lõuna ajal tehti opp ära. See teeb 36 tundi hiljem. Praegu ta on haiglas ja veel koju ei lasta, sest sõrmed ei liigu hästi. Ma ei ole arst ja ma ei tea, milles on asi. Kardan, et see olukord võib meil minna veel hullemaks, sest ka arstid on ju inimesed ja neid lihtsalt ei jagu,“ mõistis Ingrid olukorda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
43 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kiire parandus
3 aastat tagasi

Milleks sostsmaks kui rahuldavat teenust ei saa?

kastan
3 aastat tagasi

Sellel tüdrukul oleks vaja rohkem mõistust.Ta oleks pidanud kodus istuma,ja mitte öösel mööda linna autoga ringi traavima.Pole siin süüdi valitsus.

kips
3 aastat tagasi
Reply to  kastan

õnnetus ei hüüa tulles. Kodus võib ka oma luid ja liikmeid murda nagu nalja-vahetad lae all lambipirni, väike vääratus ja sajad alla nagu jumal juhatab.

kips
3 aastat tagasi
Reply to  kastan

kõige rohkem traumasid juhtub kodus….

Kestvad kiiduavaldused
3 aastat tagasi

Aitäh feministlikule Päikesevalitsusele….aga eriti isiklikult Kaja Kallasele ja Tanel Kiigele! Elagu Korruptsiooni koalitsioon!

Seljaküla Seakõrv
3 aastat tagasi

Tetaud arstid on nagu veneajas oma teemadega. Pead ikka kommikarbi või pudeliga käima siis kõik ok muidu ei saa midagi. Või siis sõber või sugulane peab olema…Aga sellele on rohtu. Tuleb hakata kitse panema kõigi peale kes meeneid on vastu võtnud… siis saavad oma lõpparve ka ruttu kätte.

Vanaisa
3 aastat tagasi

Kulla seakõrv,mine nüüd ilusti palatisse tagasi ja võta rohud kohe ära. Huvitav,kes ukse lahti unustas ?Olen siin kogu elu (64 a. ) elanud ning keegi pole mingile pudelile isegi vihjanud,nii et ära üldista ja solva. Kui aga tänulik inimene viisakusest kommikarbi viib,on see igati ok. Ja oma perearstiga (dr. Raag) olen ma väga rahul. ⚘

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Vanaisa

Vot vot hakkab pihta, viisakusest viib :))) Ma sain kunagi ühes teises asutuses altkäemaksusüüdistuse “viisakuse” pärast

Voroona
3 aastat tagasi

Kurb ja õpetlik lugu paljudele e.nagu vanasti öeldi- uppuja päästmine on uppuja enda asi kahjuks.Ja kindlasti mõttekoht Haapsalu politseile.Kui nad julgeks värvideta autodega patrullida,siis näeks tegelikku liiklusolukorda.Igal õhtul rallivad siledate kummidega, (maskideta) noori täis autod õhtuti linnas ringi.

Pemmikummid
3 aastat tagasi
Reply to  Voroona

Eelmisel nädalal mingi õhtu oli vist 23 ajal – kaks tumedat universaali driftisid politseimaja ees. No why not!

Ehh sind
3 aastat tagasi
Reply to  Voroona

Noorus on metsik aeg. Peab ainult lootma, et sellest eluga pääsed. Mina noori küll ei süüdista, elu ongi elamiseks. Alati kirub vanem põlvkond noori, et need on hukas ja teevad valesti. Elu paratamatus

Einoh
3 aastat tagasi
Reply to  Voroona

Kus sina neid kumme näed, kui ringi rallivad? Loll jutt

vana raamat
3 aastat tagasi

Süüdi ei ole kohe mitte need kes süsteemi eest vastutavad. Ei ole. Sm. Stalin võttis talupoegadelt sõjaväe abil vilja, tekkis nälg, süüdi tembeldati kulakud. Kes süsteemide sarnasust märkab, võib ennast õnnitleda – mõistus töötab veel.

Ko & Roona
3 aastat tagasi
Reply to  vana raamat

Süsteemid on ikka väga-väga erinevad. Kes sellest aru saab, selle mõistus töötab veel 😉

Nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

kas te ei pea võimalikuks, et teil silmaklapid peas on?

Linlane
3 aastat tagasi

Peaminister ikka ei saa aru, et piirid tuleb sulgeda ja taastada piirikontroll. Kas tõesti hoitakse neid avatuna ainult üksikute pärast, kes soovivad reisida ja ülejäänud elanikkond ainult kannatab

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Linlane

Oli statistika et reisilt saabujate hulgas oli 134 negatiivset, mis on ca 1 protsent kogu nädala negatiivsetest ehk piiride kinni panemisel puudub vajadus. Suurim probleem on maski vastased ja koroona eitajad aga see juba puhtalt inimese südametunnistuse teema. Võimalik et oleks pidanud varem piiranguid suurendama.

Ei ole rahul koroonaolukorraga
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Avatud piiridest see levik suurel määral pihta hakkaski sügisel. Sinna otsa avatud ööklubid ja muu meelelahutus, mille järele puudub kriisiolukorras igasugune vajadus. Nüüd räägitakse, et voodikohti pole. Arstid koolitati ilma tingimusteta välja ning lasti välismaale hea elu peale. Nüüd on meil olemas 6000 voodikohta aga arstid mis peaks need kohad personalina täitma, on välismaal. Meie inimesed maksid makse, et koolitada arste, kuid peavad nüüd ise kannatama. Hea on süüdistada maskivastaseid ja teisi, keda on marginaalne arv ja nende mõju pea olematu. Mina näen, et pea kõik kannavad avalikes kohtades maski. Küsiks, et kus on täiendavad jõud nende maskivastaste püüdmisel, kui… Loe rohkem »

Misasja
3 aastat tagasi

Kui pea kõik kannavad masko, siis need mõned, kes ei kanna pole ju ohuks väga! Mõelge läbi natuke!

piirivalvur
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Koroona toodi Eestisse Itaalia võrkpallimeeskonnaga (Pevkur, Reformierakond) ja ühe Iraani hulgusega, kes millegipärast Eestis vegeteerib. Piirid kinni!

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

No aga maskist ei pidanud ju suuremat tolku olema!?

En.
3 aastat tagasi

Masendav lugu! Covid ja haiglaravi kinnikiilumine olnuks Eestis välditavad, kui teatud seltskond taltsutaks oma rännukihku. Kaupadega viirus ei levi, isegi inimeste hädapärane piiriületus on range karantiiniga kontrollitav. Aga miks ma ei usu, et lõbureisidest loobutakse? Justkui Eesti oleks pommiauk, kus pole midagi ilusat ega lõbustavat. Aga on ju! Õppigem seda siis ära tundma ning tänulik olema, kui saame muretult koolis, tööl, poes, arstil käia, sõprade-sugulastega suhelda, laadamelu või laulupäeva nautida. Kes siiski rännata tahab, kannatagu oma raha eest karantiinihotellis istumine ja kõrgendatud tervisekindlustus ära (uute viirustüvede järelvalve on kulukas). Teised ei pea tema lõbujanu või äri pärast kannatama.

propagandist
3 aastat tagasi
Reply to  En.

Jaaa-jaa, muidugi, coviid on süüdi. Maga kaineks.

Tia
3 aastat tagasi
Reply to  En.

Kas sa räägid Kadrioru reisihullust?

Ehh
3 aastat tagasi
Reply to  En.

Krdi silmakirjalik olevus! Siis kui siseturistid käivad Haapsalus on kohe hädakisa lahtu, et võõraid palju linnavahel. Millest te kirjutate inimene?!!!!

En.
3 aastat tagasi
Reply to  Ehh

Ehh, siseturism oleks muretu, kui välispiire kontrolli all hoida ajal, mil seepool piiri on viirus välja suretatud. Hetkel on siseturismiks hilja. Üksikud nakatunud pole enam jälgitavad nagu 2020.a. suvel. Ilmselt loodab riik vaktsiini ja piirangute koosmõjule. Aga kui välispiirid jäetakse ka tulevikus ripakile on varsti sees uus ja kurjem viirustüvi ning kogu trall hakkab otsast peale.

Marts
3 aastat tagasi

Nii jube lugu. Uskumatu, et me oleme selle koroonaga nii kaugele jõudnud. Vaene laps, pidi nii kaua piinlema. Muidugi arstidel on praegu väga palju tööd, sügav kummardus neile. Aga selliste raskete juhtumite korral tuleks ikkagi midagi kohe ette võtta. Mina ei ole meedik, võib olla ei ole mul õigus, aga jube lugu on küll.

arst
3 aastat tagasi
Reply to  Marts

Kas valid veel Rehvormierakonda ja Päikeseprintsessi?

Marts
3 aastat tagasi
Reply to  arst

Mina ei ole neid kunagi valinudki.

Teadja
3 aastat tagasi

Dr. Meriloo, kes on väga hea ja asjalik perearstina, on minu teada kirurg tegelikult. Kas keegi temalt abi ei palunud?

hullus
3 aastat tagasi
Reply to  Teadja

Ega see vist ikka nii ei tohi toimida, et kui teatakse , et perearst on varem olnud kirurg, siis lihtsalt kutsutakse välja ja hakkab opereerima.Mul on hoopis küsimus selle haigla ravijuhile, kuidas ei ole ühtegi valvekirurgi linnas , Mis asi see niiviisi on, kui statsionaarset ravi ei tööta enam on ju osa arste sealt vabad ja võtavad ainult polikliinikus. Kus on haigla juhtkonna mõistus, et selline asi sai teoks. Kogu organiseerimatus on nüüd kerge Covidi taha sokutada. Soovitus selle lapse vanematele–tehke kaebus ja las algatatakse uurimine. EMO ju peab töötama ja suunama kuhu vaja või kutsutakse tööle erakorraliselt kirurg. See… Loe rohkem »

avaldus
3 aastat tagasi
Reply to  hullus

Praegu veavad isegi juristid omavahel vägikaigast,mis õige,mis vale,jagades nõu kuhu pöörduda kui keegi tunneb,et tema õigusi on rikutud.Inimene olgu tänulik, et kõik vajalik sai tehtud kohapeal ning ülejäänuks leiti ka õige pea sobiv lahendus,tingimusena et oma transpordiga haiglasse. Mina küll ei soovita mingit avaldust esitada. Kui vanemad sooviksid oma viha välja valada, siis võtku raieluba ning tehku sellele puule 1:0 nii, et laastud lendavad.

mõttekoht
3 aastat tagasi
Reply to  hullus

Miks vanemad peavad asja kohtusse andma kui laps on 18.aastat vana?

Kübe
3 aastat tagasi
Reply to  Teadja

Sinna saab meesterahvas eelisjärjekorras ja ehk tagurdades sisse….