Vald teeb Kullamaa keskkooli korda

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kullamaa kool. Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vald remondib ligi 700 000 euro eest Kullamaa koolimaja.

Selle summa eest saab hoone soojustuse ja ventilatsioonisüsteemi. „Kevadel kuulutame hanke välja, et saaks suvel tööd alustada,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Koolimaja on ehitatud 1966 ega pea sooja. 160 000 eurot remondiks tuleb maakondliku arengu (MATA) programmist, ülejäänu valla eelarvest.

Kullamaa koolis on üle saja õpilase, gümnaasiumiosas üle 30. Kui ka gümnaasiumiklassid peaksid kaduma, jääb kool sinna igal juhul. „Kullamaa on ikkagi piirkonna keskus,” ütles Lõhmus.

Kullamaa keskkooli remont on tänavu Lääne-Nigula valla kõige suurem investeering.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Alo
3 aastat tagasi

Haridus on parim investeering üldse.

Taeblasse ehitati
3 aastat tagasi

uus põhikooli maja. Samuti Haapsalusse. Ka kullamaa õpilased ja õpetajad on väärt uut koolimaja. Seda enam et Kullamaal on lausa Keskkool. Nüüd kui investeeritakse suur summa vana hoone remontimisse, ei tule uut koolimaja tõenäoliselt lähemate aastakümnete jooksul. Tundub et maakonna ja valla õpilasi ja õpetajaid koheldakse olenevalt asukohast ebavõrdselt. Eesti kirjakeele allikale oleks tulnud eelisjörjekorras uus ja kaasaegne koolimaja ehitada.

Kullamaa töötu
3 aastat tagasi

Kui vald tegeleks natuke tööhõive ja väikeettevõtjate toetamisega, oleks ka töökohti rohkem ning elanike arv tõuseks.

Tom naabermajast.
3 aastat tagasi

Olen ka sealt pärit ja selle kooli kadalipu läbi käinud-siiani elus ja tööd jätkub,ka vorst on leival. Kas ainult toetustega on see võimalik? Asutan oü ja kohe on kov süüdi,et ma ära ei ela???

Elanik
3 aastat tagasi

Seda uudist on väga suur rõõm lugeda. Hea kui lastel on ikka võimalik kodu ligidal koolis käia ning vald hoolitseb et kool oleks kaasaegsem.