LOETUIMAD LOOD 2020: Lihula tulistamises suri kaks inimest

Lääne Elu

info@le.ee

Küünalde meri Lihula lähedal vanal raudteetammil, kus hukkus Virgot Rägastik ja kus jäi seisma apteekripere Žiguli hukkunu ja raskelt vigastatud lastega. Arvo Tarmula
Küünalde meri Lihula lähedal vanal raudteetammil, kus hukkus Virgot Rägastik ja kus jäi seisma apteekripere Žiguli hukkunu ja raskelt vigastatud lastega. Arvo Tarmula

Lääne Elu avaldab 2020. aastal veebis enim loetud lood.

6. juuni oli Lihulas traagiline. Lihula lähedal suvekodu omav 32aastane Mikk Tarraste tulistas öösel Lihula tankla lähistel surnuks kaks inimest, kolm inimest sai viga, neist kaks olid esialgu haiglas raskes seisundis – sellest kirjutas Lääne Elu 7. juunil.

Tulistaja Mikk Tarraste tappis Lihula lähistel mootorratturi ja Lihula gümnaasiumi direktori Siret Kesküla ema. Kesküla kaks last said raskelt vigastada, kirjutas Lääne Elu 7. juunil.

Lääne Elu kirjutas, et politseinikud pidasid öösel kella 00.40 ajal kinni 32-aastase mehe, kes õhtul kella 22 ajal tulistas Lihula lähedal tanklas võõraste inimeste pihta, kellest kaks surid. Politsei korraldas tulistaja tabamiseks ulatusliku operatsiooni, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristi Raidla mõni tund hiljem.

Esialgse info kohaselt põhjustas 32-aastane Subaruga sõitnud mees Lihulas tankla juures liiklusõnnetuse, kuid lahkus sündmuskohalt. Teada on, et pärast liiklusõnnetuse paigast lahkumist tulistas ta tankla lähistel mootorratturit, kes suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Samuti avas ta tule ühe auto suunas, milles oli kokku neli inimest – mees, naine ja kaks väikest last. Autos olnud naine suri saadud vigastustesse, mees ja kaks last said viga ja on praegu meedikute hoole all.

Pärast tulistamist jõudis mees veel piirkonnas ringi liikuda, kuid põgenes hiljem metsatukka. Lääne prefekt Kaido Kõplas ütles pressiteate vahendusel, et politsei reageeris väga suurte jõududega, et relvastatud mees kiiresti kinni pidada. „Piirasime ala ning panime kinni ümberkaudsed teed. Mees avas tule ka politseinike suunas, kuid paarkümmend minutit enne kella ühte öösel pidasime ta selle sama tankla lähedal kinni. Kinnipidamisel mees politseinikele vastupanu ei osutanud,“ ütles Kõplas.

Kõplas lisas, et praegu ei ole teada, miks mees inimesi tulistas. „Me ei tea, mis oli selle mehe tegutsemise ajend, kuid politsei teeb kõik, et see kiiresti välja selgitada,“ sõnas prefekt.

Juhtivprokurör Kristine Tamm selgitas, et kinni peetud mehele esitatakse kahtlustus mõrvas. „Toimunu on šokeeriv,” märkis Tamm.

32aastasel mehel on kehtiv relvaluba.

Tulistaja tabamiseks käis Lihulas suur politseioperatsioon, mille käigus paluti elanikel kodus püsida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments