Tulistamises Lihula tankla juures hukkus kaks inimest

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihula tankla.
Lihula tankla.

Laupäeva õhtul kella 10 ajal oli Lihula tankla juures tulistamine, milles hukkus kaks ja sai viga kolm inimest.

Politseinikud pidasid täna öösel kella 00.40 ajal kinni 32-aastase mehe, kes õhtul kella 22 ajal tulistas Lihula lähedal tanklas võõraste inimeste pihta, kellest kaks surid. Politsei korraldas tulistaja tabamiseks ulatusliku operatsiooni, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristi Raidla mõni tund hiljem.

Esialgse info kohaselt põhjustas 32-aastane Subaruga sõitnud mees Lihulas tankla juures liiklusõnnetuse, kuid lahkus sündmuskohalt. Teada on, et pärast liiklusõnnetuse paigast lahkumist tulistas ta tankla lähistel mootorratturit, kes suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Samuti avas ta tule ühe auto suunas, milles oli kokku neli inimest – mees, naine ja kaks väikest last. Autos olnud naine suri saadud vigastustesse, mees ja kaks last said viga ja on praegu meedikute hoole all.

Pärast tulistamist jõudis mees veel piirkonnas ringi liikuda, kuid põgenes hiljem metsatukka. Lääne prefekt Kaido Kõplas ütles pressiteate vahendusel, et politsei reageeris väga suurte jõududega, et relvastatud mees kiiresti kinni pidada. „Piirasime ala ning panime kinni ümberkaudsed teed. Mees avas tule ka politseinike suunas, kuid paarkümmend minutit enne kella ühte öösel pidasime ta selle sama tankla lähedal kinni. Kinnipidamisel mees politseinikele vastupanu ei osutanud,“ ütles Kõplas.

Kõplas lisas, et praegu ei ole teada, miks mees inimesi tulistas. „Me ei tea, mis oli selle mehe tegutsemise ajend, kuid politsei teeb kõik, et see kiiresti välja selgitada,“ sõnas prefekt.

Juhtivprokurör Kristine Tamm selgitas, et kinni peetud mehele esitatakse kahtlustus mõrvas. “Toimunu on šokeeriv,” märkis Tamm.

32aastasel mehel on kehtiv relvaluba.

Tulistaja tabamiseks käis Lihulas suur politseioperatsioon, mille käigus paluti elanikel kodus püsida.

ERRi portaal kirjutas: Kohalikud kirjeldavad sündmust järgmiselt: üks punt oli autoga ning teine tsikliga. Kus siis tsiklijuhid olid väidetavalt alustanud Subaru jälitamist ning jõudes tankla juurde, siis Subarus istunud mehed tulistasid tsiklijuhte.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ei hukkunud
3 aastat tagasi

vaid nad mõrvati külmavereliselt

Enriko
3 aastat tagasi

Esimesena lugesin äsjast uudist tulistaja tabamisest ning alles siis siinset uudisnuppu. Kui algul sain šoki, et keegi tõesti kukkus täiesti võõraid, asjasse mittepuutuvaid kaasinimesi tulistama, siis selle artikli lõpp meenutas teravalt reaalsust – elu ei pruugi olla must-valge. Võib olla must-valge, aga enne kuulaks ära esmased uurimistulemused. Praegu loetakse vaid reaalseid hukkunuid, mitte ei küsita, kelle elu eelnevalt võis ohus olla või millised ajendid sündmused nii kaugele viisid.

oohh
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Ja on siis usutav, et mingi punt oli autoga nagu artikli lõpus kirjas? Et siis vanaema ja vanaisa lapselastega kuulusid mingisse gängi?

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  oohh

Kas on usutav, et keegi tulistas külmavereliselt, lihtsalt kaasasündinud kurjusest talle tundmatuid vanainimesi koos nende kahe lapselapsega? Minu jaoks küll mitte, kui räägime keskmisest Eesti elanikust (olgu eestlane või venelane), mitte islamiterroristist või peredraama tõttu täielikult kokkujooksnud juhtmega pereisast. Eeldan, et tulistajal pidi olema mingigi ajend. Kas ta üldse täpselt teadvustas, keda lasi? Uudisest tundub, et adrenaliin oli igal juhul laes ja ajendiks võis olla mis iganes, kasvõi pime liiklusraev. /…/ Kuna ma vahepeal pole täiendavaid uudiseid lugenud (olin kodust eemal), ei imesta, kui taust on nüüdseks välja selgitatud ning mu esimesele kommentaarile ladusid miinuseid need, kelle jaoks kõik on… Loe rohkem »

Valdo
3 aastat tagasi

Kaastunne hukkunud lähestele. Loen kommenaare ja mõtlen – kas tõesti on inimese ainuke soov siin elus tõusta hommikul ülesse ja pritsida tatti, õnneks on ekraan vahepeal. Tasuta õppetund, Eesti politseis töötavad mõtlevaid inimesi ja ei saada tegema seda tööd madal koolitusega inimesi. PS. Sa ju ei hakka nuga kasutama kui seda kasutada ei oska.
Päikest Teile.

Pff
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Need kommentaatorid (tuntud Haapsalu parmud) polnud oma kommentaaride ajaks kindlasti veel magama saanudki ja politseiga on neil muidugi kanu kitkuda juba aastakümneid.

Pook
3 aastat tagasi
Reply to  Pff

Ise oled parm. Me oleme asjaarmastajad!

Pook- oma fantaasiates kohalik kunn
3 aastat tagasi
Reply to  Pook

Kle Pook, anna oma nimi, tahaks sinuga silmast-silma rääkida. 🙂

Pook
3 aastat tagasi

Mind teavad siin linnas kõik ja teavad kust otsida. Aga sinusuguseid lödipükse olen ennemgi näinud ja pärast jooksed püksid täis kaugele ära.

Pamp
3 aastat tagasi
Reply to  Pook

varem need jobid jooksid Sirtsu Marguse juurde , see lödi sai prefektiks , peale vägistamist nõuka ajal , kui oli autojuht …….

Pook ja Moos
3 aastat tagasi
Reply to  Pook

Hahah, pooletoobine

Kübe
3 aastat tagasi

Haapsalu rangerid kardavad pauku ja joosta ei jõua. Sinna toodi ikka ässad pealinn Pärnust.

Pook
3 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Vedas, et Lihula enam läänemaa pole. Meie rangerid ei pidanudki oma nina teise maakonna kanakitkumisse sekkuma.

Pook
3 aastat tagasi

Kas Haapsalu Rangerid ja Šerifid, kes Taeblas noori tolkameid kuu tagasi materdasid ka operatsioonist osa võtsid või ütlesid, et neil kiire muude kohalike asjadega?

Pamp
3 aastat tagasi
Reply to  Pook

need sita käkid veel kodus püsivad …….nad ei tohi ennast näidata …..