Haapsalus haamriga oma kassi tapnud mees sai 350 eurot trahvi

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Lääne ringkonnaprokuratuur teatas täna, et Haapsalus haamriga oma kassi tapnud ja Hiiumaal samal viisil rebase surmanud meeste käitumine vastab kuriteo tunnustele ja looma suhtes on toime pandud lubamatu tegu.

„Juhtumid olid ühest küljest sarnased, teisalt täiesti erinevad,” ütles ringkonnaprokurör Indrek Kalda.

„Mõlemal puhul mindi looma elu kallale haamriga, kuid täiesti erinevatel asjaoludel. Ühel juhul uurisime Kärdlas poodi sattunud metslooma tapmist ja arvestada tuli võimalikku hädaseisundiga. Teisel juhul püüdis eakas ja oma terviseprobleemide pärast mures mees Haapsalus omal käel hukata haigestunud kodulooma. Tõendeid ja asjaolusid kaaludes jõudsid kaks eri prokuröri kummalgi juhul järeldusele, et looma on koheldud lubamatul viisil ja toime on pandud kuritegu,” selgitas Kalda.

Süüdimõistmisel on looma julma kohtlemise eest ette nähtud rahaline karistus või kuni aastane vangistus. Kohtusse siiski kummalgi puhul süüdistust ei saadetud, kahtlustatavatele määrati rahaline kohustus prokuratuuris.

„Võttes arvesse kuriteo toimepanemiseni viinud olukorda, kahtlustatavate tausta ja suhtumist, lubab seadus kriminaalmenetluse oportuniteedi põhimõttel lõpetada. Prokuratuur leidiski mõlemal juhul, et kohtulik karistamine pole vajalik ja piisab prokuratuuri seatud rahalisest kohustusest,” ütles prokurör.

„Kummagi juhtumi puhul pole kahtlustatav varem seadust rikkunud ja on oma tegude tõttu ise tõsiselt kannatanud. Mõlemad mehed on menetluse jooksul jõudnud arusaamisele, et looma selline kohtlemine on lubamatu ning toob kaasa vastutuse,” selgitas Kalda. „Kriminaalkaristusega taotletav eesmärk on seega juba saavutatud ning kohtumenetlus ei ole otstarbekas. Tõenäosus, et kumbki mees paneks toime uue sarnase kuriteo, on olematu,” lisas ta.

Prokuratuur lõpetas kriminaalasjad otstarbekuse kaalutlusel ehk oportuniteedi põhimõttel. Koos oportuniteedimäärusega seatakse kahtlustatavatele rahaline kohustus. Lääne ringkonnas käiva katseprojekti raames suunatakse oportuniteedi korral seatud rahaline kohustus riigitulude asemel mõne kohaliku mittetulundusühingu toetuseks.

Raha saaja ei ole kuriteoga seotud ja on raha kasutamisel vaba. Hiiumaal ei osale prokuratuuri katseprojektis loomade heaolu eest seisvat mittetulundusühingut ja kahtlustatavale seatud 300 euro suurune kohustus läheb kohaliku merendusspordiga tegeleva ühingu toetuseks. Haapsalus kassi julmal viisil kohelnud mehele seatud 350 euro suurune kohustus kantakse looduskaitsega tegeleva ühingu kontole.

Lääne prefektuuris on sel aastal alustatud kaheksa looma julma kohtlemise kahtlusega kriminaalasja. Kahele inimesele on esitatud süüdistus, üks neist kohtus süüdi mõistetud ning kannab praegu vanglas karistust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sampus
3 aastat tagasi

Kassil oli koroona?
Ja vb rebasel olid haigussümptomid

Paks
3 aastat tagasi

Mis sellest piilujast sai, kes kaebas ja salaja filmis naabrimehe hoovi?

ei tea
3 aastat tagasi
Reply to  Paks

üritatakse maha vaikida, avalik huvi kaob ära vaikselt.

Arvaja
3 aastat tagasi
Reply to  Paks

Piilub edasi ilmselt

Hagijas
3 aastat tagasi
Reply to  Arvaja

Kassiomanikud peaksid selle piiluja oma privaatsusõiguse rikkumise pärast tsiviilkohtusse kaebama.

Kitsesarv
3 aastat tagasi
Reply to  Paks

Piilurid Haapsalu moodi😄😄😄

Vanamoodne
3 aastat tagasi

Taimetoitlaste foorum siin.

koputaja
3 aastat tagasi

saab medali

Arvos
3 aastat tagasi

Ning loomade varjupaigale vähemalt 5 korda suurem summa sundannetusena!

Majaomanik
3 aastat tagasi

Summa väike.