Läänemaa parimad riigieksamite sooritajad käivad Läänemaa ühisgümnaasiumis

Eesti keele eksam tänavu kevadel Noarootsi gümnaasiumis. Lemmi Kann

Riigieksamite koondtulemuse järgi on Postimehe andmeil Läänemaa koolidest kõrgeimal, 38. kohal Läänemaa ühisgümnaasium.

Võrreldes möödunud aastaga langes ühisgümnaasium edetabelis nelja koha võrra.

Edetabelis järgneb ühisgümnaasiumile 71. kohal olev Noarootsi gümnaasium. Aasta eest oli Noarootsi gümnaasium 38. kohal.

Läänemaa koolidest kolmandal kohal on üldarvestuses 87. kohal olev Lihula gümnaasium. Talle järgneb 90. kohal Kullamaa keskkool ja 121. Kohal olev Haapsalu kutsehariduskeskuse.

Kokku on edetabelis 134 kooli.

Tänavu olid riigieksamid esimest korda vabatahtlikud. Läänemaa koolidest sooritas enim eksameid Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased.

Eesti keele eksami tegi ühisgümnaasiumis 78 õpilast, kes said keskmiseks tulemuseks 61,2 punkti. Eesti keele eksamil sai ühisgümnaasiumist pisut rohkem punkte Noarootsi gümnaasiumi õpilased, kus 30 õpilase keskmine punktisumma oli 61,4. Lihula gümnaasiumis tegi eesti keele eksami 13 õpilast, nende punktisumma oli 57,8. Kullamaa keskkooli seitse õpilast said eesti keele eksamil 51,9 punkti ning kutsekooli 22 õpilast 41,8 punkti.

Kitsa matemaatika eksamil sai Läänemaa koolidest enim punkte Kullamaa keskkool, kus viie õpilase keskmine punktisumma oli 42,8. Talle järgnes Noarootsi gümnaasium, kus 23 õpilase keskmine punktisumma oli 40,7. Ühisgümnaasiumis oli 22 õpilase keskmine punktisumma 37, Lihulas teenisid seitse õpilast 31,9 punkti ja kutsekooli 13 õpilast 26,5 punkti.

Laia matemaatikaeksami tegid vaid ühisgümnaasiumi ja Lihula gümnaasiumi õpilased. Ühisgümnaasiumi 50 õpilast said eksami keskmiseks punktisummaks 53,9, Lihula kooli kuus õpilast 31 punkti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments