0

Arvustus „Kuidas saada linnuvaatlejaks?” aitab algaja kindlalt ree peale

Lääne Elu

info@le.ee

Tarvo Valker linde vaatlemas. Arvo Tarmula
Tarvo Valker linde vaatlemas. Arvo Tarmula

Bioloog Rein Kuresoo arvustab ERRis Tarvo Valkeri raamatut „Kuidas saada linnuvaatlejaks?”.

Kuresoo heidab Valkerile ette raamatu konarlikku keelt. „Ei tea, kas on see nüüd valgesilm-vardi vaatlemise tõttu vahele jäetud koolitundide süü, aga tuleb tunnistada, et konarlikke lauseid ja lõike leiab raamatust tõepoolest. Küllap olnuks keeletoimetajal raamatuga tööd rohkemgi teha olnud kui ta parajagu raatsis,” kirjutas Kuresoo.

„Olen paljude raamatute puhul mõelnud, et mina niiviisi ei väljenduks, ja ikkagi pidanud raamatut heaks. Kui tahaksime kehtestada nõude, et oskusteavet tohib edastada üksnes keeleliselt ja stilistiliselt laitmatus vormis, ei jõuaks suur osa sellest üldse nendeni, kes sellist teavet vajavad – päris paljud erialaspetsialistid ei hiilga väljendusoskusega. Kui spetsialist suhtub oma erialasse õhina ja vaimustusega, siis kandub see lugejale üle ka konarlikuma keele kaudu. ”

Kuresoo sõnul on Valker siiski suure kogemusega linnuvaatleja, kes on täitsa nauditavalt ja ammendavalt kirja pannud raamatu, mille kasutamine aitab algaja kindlasti n-ö ree peale.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz